Waarom deze studie

Dubbelstudie Economie en Recht

Ben jij ambitieus en op zoek naar een grote uitdaging? Onderscheid jij je graag op de arbeidsmarkt? Wil je meer weten over bijvoorbeeld kredietcrises, maar ben je ook geïnteresseerd in de achtergrond van spraakmakende rechtszaken? Met andere woorden: wil je niet kiezen tussen een studie Economie en een studie Rechtsgeleerdheid? Dan is de Dubbelstudie Economie en Recht iets voor jou!

De Erasmus Universiteit Rotterdam is de enige universiteit in Nederland die een dubbelprogramma aanbiedt waarin je zowel de bacheloropleiding als de masteropleiding van beide studies doet. Daardoor ontvang je straks vier diploma's en twee mastertitels, word je professional in twee vakgebieden en onderscheid je je op de arbeidsmarkt!

Twee studies naast elkaar doen kan af en toe best druk zijn. Het is dus belangrijk om goed te kunnen plannen"

Lucas van Megen

student Dubbelstudie Economie en Recht

Past de Dubbelstudie Economie en Recht bij jou?

Dit intensieve programma is niet voor iedereen weggelegd. Het is belangrijk dat je de motivatie bezit om flink aan te pakken. Daarom hanteren we voor de Dubbelstudie Economie en Recht als vuistregel dat je minimaal een 7.0 gemiddeld voor je eindexamen vwo moet hebben gehaald.

In de economische studie wordt veel gebruik gemaakt van Engelstalige literatuur, terwijl je bij de rechtenstudie juist de Nederlandse taal intensief toepast. Het helpt enorm als je goed bent in beide talen. Daarnaast is bij Economie en Bedrijfseconomie wiskunde ook erg belangrijk, dus een goed cijfer daarvoor is een pre. De volgende eigenschappen komen je daarnaast goed van pas:

  • Je kunt zelfstandig en analytisch redeneren.
  • Je bent gedreven en betrokken. 

Je bent geïnteresseerd in maatschappelijk relevante vraagstukken.

"Geen enkele andere universiteit biedt deze ideale combinatie tussen exact bezig zijn bij economie en maatschappelijk bezig zijn bij rechten.”

Richard Pols

student Dubbelstudie Economie en Recht

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen