Toelating

Dubbelstudie Economie en Recht

Leuk dat je interesse hebt in de Dubbelstudie Economie en Recht! Voor toelating dien je op basis van jouw vooropleiding allereerst aan de initiële eisen te voldoen van de economische studies en de rechtenstudies. 

Er geldt daarnaast vanwege het uitdagende karakter van dit programma een aanvullend toelatingsadvies. 

Bekijk hieronder welke eisen er voor jouw situatie gelden evenals het bijbehorende toelatingsadvies:

Rechtsgeleerdheid/Fiscaal Recht

Graag verwijzen we je naar de toelatingspagina van Rechtsgeleerdheid

Wil je als hogerejaars instromen? Neem dan contact op met bachelortoelating@law.eur.nl . 

Economische studie

Voor deze economische studies is het niet mogelijk om als hogerejaars in te stromen.

Als je je aanmeldt met een niet-Nederlands diploma moet je rekening houden met toelatingstoetsen. Dit kan een toets Nederlands, Engels en/of wiskunde zijn. We adviseren daarom je zo snel mogelijk voor de studie Dubbelstudie Economie en Recht in Studielink aan te melden. Na aanmelding ontvang je een email met een link naar het Osiris Aanmeldportaal en het verzoek een aantal documenten te uploaden (diploma (indien beschikbaar) en cijferlijst). Na ontvangst zullen we je aanmelding op toelaatbaarheid controleren en je hierover per email informeren.

Let op: ook een International Baccalaureate of European Baccalaureate behaald in Nederland valt in deze categorie.

Voor algemene vragen over toelating met een niet-Nederlands diploma kun je een email sturen naar admissions.office@eur.nl.

Nu je weet of je toelaatbaar bent tot de individuele opleidingen, dien je voor toelating tot de Dubbelstudie Economie en Recht nog te beschikken over een toelatingsadvies.

 • Heb je straks een vwo-diploma met een gemiddeld eindcijfer hoger dan een 7.0, dan mag je zonder meer starten met het programma.

  Voor meer informatie over aanmelding en het verkrijgen van het toelatingsadvies, kijk je op de aanmeldpagina.
   
 • Heb je straks een vwo-diploma met een gemiddeld eindcijfer lager dan een 7.0, dan word je dringend geadviseerd niet direct aan het programma te beginnen, maar te beginnen met één van beide studies. Ervaring leert dat studenten die niet aan dit gemiddelde cijfer voldoen een veel kleinere kans hebben op studiesucces en veelal tussentijds moeten stoppen met dit programma, met grote studievertraging als gevolg. Als je inderdaad met één van beide studies begint en vervolgens het B1 in je eerste jaar afrondt én je een gemiddelde van 7.0 of hoger hebt gehaald, dan kan je in het tweede jaar alsnog in het programma instromen (zij-instroom). De achterstand die je hebt ten opzichte van het geadviseerde studieschema is dan nog goed in te halen.

  Voor meer informatie over aanmelding als zij-instromer en het verkrijgen van het toelatingsadvies, kijk je op de aanmeldpagina.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen