Bekijk het studieprogramma

Dubbelstudie Economie en Recht

Wat houdt de Dubbelstudie Economie en Recht in?

De Dubbelstudie Economie en Recht is een programma waarmee je een rechtenstudie (Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht) en een economische studie (Economie en Bedrijfseconomie of International Bachelor Economics and Business Economics (ook wel: IBEB) of Fiscale Economie) afrondt. De combinatie van Fiscale Economie en Fiscaal Recht valt niet onder de Dubbelstudie.

Twee van deze bacheloropleidingen afronden kost je normaal gesproken zes jaar, maar met de Dubbelstudie haal je in vier jaar twee bachelordiploma’s. Aansluitend kun je vervolgens nog twee masteropleidingen volgen. Hier doe je twee jaar over.

Je volgt straks jaarlijks meer vakken en je doet meer tentamens dan studenten die één studie volgen. Vrije keuzevakken uit de ene studie vul je in met de verplichte vakken van de andere studie. Ook krijg je vrijstellingen voor vakken uit de ene studie op basis van afgeronde vakken uit de andere studie. Je haalt gemiddeld 70 EC (studiepunten) per jaar in plaats van 60.

De Dubbelstudie Economie en Recht is een intensief, maar lonend programma.

Tijdens de Dubbelstudie Economie en Recht volg je de vakken van de economische studie en de rechtenstudie van jouw keuze. Je wordt in dit uitdagende programma zo goed mogelijk begeleid. Zo wordt geprobeerd ervoor te zorgen dat de onderwijsactiviteiten (inclusief de tentamens) van beide studies elkaar niet overlappen.

De nadruk ligt in de eerste jaren van het programma op de economische studie en in de latere jaren op de rechtenstudie. Je ziet hieronder in één oogopslag hoe het programma is opgezet voor zowel de combinatie van een economische studie met Rechtsgeleerdheid of met Fiscaal Recht. Je mag hier echter van afwijken, maar kunt dan wel tegen roosterproblemen aanlopen.

Nu je weet hoe het totale programma is opgezet, vind je hieronder in één oogopslag hoe het programma jaarlijks is vormgegeven voor zowel de combinatie van een economische studie met Rechtsgeleerdheid of met Fiscaal Recht.

Je volgt straks de vakken van de economische studie volgens het reguliere programma (voltijd). Voor de studie Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht wordt je toegelaten tot de deeltijdvariant, het zogenaamde vrijdagmiddagonderwijs. Dit houdt in dat je voor deze studie alleen op vrijdagmiddag colleges volgt van 13:00 uur tot 16:45 uur. Deze colleges worden opgenomen om vanuit huis terug te kijken, dus bij eventuele samenloop met economiecolleges is dat een oplossing.  

Voor een inhoudelijke weergave van de vakken, kijk je hieronder op de opleidingspagina's van deze bacheloropleidingen.

Je moet na het eerste jaar van inschrijving minimaal 60 EC (studiepunten) hebben behaald, waarvan minimaal 48 EC uit bachelor 1 van de economische opleiding. Alle vakken van bachelor 1 van de opleiding Rechtsgeleerdheid/Fiscaal Recht (60 EC) moeten aan het einde van het derde jaar van inschrijving zijn behaald.

"Ik geniet enorm van de afwisseling die de studie te bieden heeft. Zo los ik bijvoorbeeld in de ochtend wiskundige problemen op terwijl ik in de middag probeer een artikel te vinden in mijn wettenbundel."

Abiola Afolabi

student Dubbelstudie Economie en Recht

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen