Waarom deze studie

Geneeskunde

Wat maakt de opleiding Geneeskunde aan de EUR uniek?

Elke universiteit en elke stad is uniek op haar eigen manier. Zo ook de opleiding Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit (EUR) in Rotterdam. De Erasmus Universiteit werkt samen met het Erasmus MC en de TU Delft. De EUR en het Erasmus MC staan letterlijk en figuurlijk midden in de multiculturele Rotterdamse samenleving. Dit komt tot uiting in projecten met de gemeente en organisaties in de stad. Daarnaast is er in deze opleiding en door deze samenwerking onder de noemer ‘Convergentie’ veel aandacht voor medische technologie. De opleiding Geneeskunde traint je wetenschappelijke attitude waardoor je leert kritisch na te denken.

Kortom:

  • Het Erasmus MC staat letterlijk en figuurlijk midden in de multiculturele, Rotterdamse samenleving. Dit komt tot uiting in projecten met de gemeente en organisaties in de stad.
  • Door de samenwerking tussen het Erasmus MC, TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam is er in de opleiding onder de noemer ‘Convergentie’ veel aandacht voor medische technologie.
  • De opleiding traint je wetenschappelijke attitude waardoor je leert altijd kritisch na te denken.
  • Patiëntgeoriënteerd onderwijs loopt als een rode draad door je studie, met als doel dat je het denken en handelen als arts eigen kunt maken.

Op zoek naar de juiste match

In Rotterdam selecteren wij studenten die bij onze opleiding passen via de decentrale selectie. Dit zijn studenten met een brede interesse in de samenleving, in technologische ontwikkelingen en/of wetenschappelijk onderzoek. 

Vernieuwing van het onderwijs

Door maatschappelijke, technologische en biomedische ontwikkelingen vinden er veel veranderingen plaats in de gezondheidszorg. De opleiding Erasmusarts beweegt mee met de veranderende behoeften van studenten en docenten door voortdurend te vernieuwen. De komende jaren staan in het teken van onderwijsvernieuwing gericht op de Erasmusarts van 2030.

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen