Tijdens je studie

Bachelor in Psychologie

Stage

De opleiding Psychologie heeft een wetenschappelijk karakter maar is tegelijk zeer praktijkgericht. Zo doe je mee aan simulatie-experimenten en ben je regelmatig zelf een proefpersoon. Je leert de fasen van wetenschappelijk onderzoek kennen en je traint je praktische vaardigheden. Tijdens de practica oefen je onder meer gespreks- en presentatievaardigheden, psychologische tests afnemen en onderzoeken opzetten.

In je masterjaar kun je een stage lopen. Wil je graag praktijkervaring opdoen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, neuropsychologisch onderzoek doen in het Erasmus Medisch Centrum of werken met kinderen met gedrags- of leerproblemen? Het kan allemaal.

Studeren in het buitenland

Wil jij een periode van je bachelor in het buitenland studeren?

Studeren in het buitenland is leerzaam, interessant en vooral ook heel erg leuk. Je maakt kennis met andere culturen en je verbreedt je horizon. Bovendien biedt buitenlandervaring je de mogelijkheid om je te onderscheiden van andere studenten en dit maakt je aantrekkelijk voor werkgevers.

De ESSB vindt internationalisering belangrijk en stimuleert de uitwisseling van de studenten tijdens de minor van hun bachelor zoveel mogelijk. In deze periode kan je studeren aan een van de universiteiten waar de ESSB een contract mee afgesloten heeft.

Meer informatie over de bestemmingen, de voorwaarden om op uitwisseling te mogen en de aanmeldings- en selectieprocedure vind je op de website van het International Office ESSB.

Studievereniging

Studievereniging Cedo Nulli

Cedo Nulliik wijk voor niets.

De lijfspreuk van Desiderius Erasmus, en de naam van de faculteitsvereniging Sociale Wetenschappen. Koop bij Cedo Nulli je studieboeken met korting, bezoek lezingen, workshops, congressen en ga mee op studiereis. Ook de (thema)feestjes en borrels mogen we niet vergeten. Ga vooral voor een jaar in het bestuur: een onmisbare ervaring. Kijk op www.cedonulli.nl voor meer informatie.

 

Andreia Olim Afonso

"Ik heb voor de Erasmus Universiteit Rotterdam gekozen vanwege het probleemgestuurd onderwijs. Je krijgt onderwijs in groepen van twaalf studenten en bent heel actief met de leerstof bezig. Ik merk dat ik de stof hierdoor beter onthoud. Deze onderwijsvorm is me tot nu toe heel goed bevallen. "


"Tijdens mijn middelbare schooltijd was mijn keuze al snel op Psychologie gevallen. De enige vraag was nog waar. Toen ik koos voor Erasmus Universiteit Rotterdam werd ik het meest verrast door de breedte van de opleiding. In de eerste twee jaar krijg je al een beeld van de verschillende afstudeerrichtingen. Ik begon de studie met het idee dat ik de richting Onderwijs & Ontwikkeling wilde gaan doen, maar gedurende mijn bachelor kwam ik erachter dat de master Arbeids- en Organisatiepsychologie veel beter bij me past."