Toelatingseisen

Bachelor Psychologie

Ben jij nieuwsgierig naar alles wat met het menselijke gedrag te maken heeft? Wil jij dit gedrag bestuderen en verklaren? Lijkt het jou leuk om actief aan de slag te gaan met de stof in kleinschalige onderwijsgroepen? Dan is de opleiding Psychologie in Rotterdam geschikt voor jou! Het is dé opleiding voor mensen die een ambitieuze carrière nastreven in de psychologie.

Om een opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te mogen beginnen, zijn er diverse toelatingseisen. Je kan worden toegelaten met:

Studiekeuzecheck

De opleiding Psychologie biedt alle aankomende studenten een StudieKeuzeCheck aan. Afhankelijk van je vooropleiding ben je eventueel verplicht tot deelname aan de bepaalde onderdelen. Voor Psychologie bestaat deze check uit twee onderdelen:
1) Digitale vragenlijst: invullen is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd
2) Studiekeuzecheckactiviteit: vrijwillige deelname

Lees hier meer over de StudieKeuzeCheck bacheloropleidingen ESSB .

Toelatingseisen vwo-diploma

Je kunt met alle profielen instromen.

Voorwaarde voor toelating tot de opleiding Psychologie is een einddiploma vwo-nieuwe stijl of vwo-oude stijl.

Toelatingseisen hbo-propedeuse en wo-propedeuse

Je bent toelaatbaar tot de opleiding  als je in het bezit bent van een propedeuse- of einddiploma van een erkende hbo-opleiding. Indien je een einddiploma behaald hebt aan een erkende universitaire of hbo-instelling, betaal je het instellingstarief. 

Als je jouw propedeusediploma nog niet in bezit hebt, dan kan je ook een verklaring van jouw hogeschool of een cijferlijst waaruit blijkt dat je alle 60 studiepunten behaald hebt meesturen. Deze verklaring of cijferlijst dient wel ondertekend te zijn door de onderwijsinstelling waar je jouw propedeuse hebt behaald!

Toelatingseisen ouder dan 21 jaar (Colloquium Doctum)

Als je 21 jaar of ouder bent en je beschikt niet over de vereiste vooropleiding, dan kun je in bepaalde gevallen toch worden toegelaten tot de bacheloropleiding Psychologie. Daarvoor moet je deelnemen aan een toelatingsonderzoek (colloquium doctum) om aan te tonen dat je geschikt bent voor het volgen van deze opleiding. Meer informatie vind je op colloquium.eur.nl. Ook de studieadviseur kan je over het colloquium doctum informeren (zie contact).

Toelatingseisen buitenlands diploma

Wanneer je een buitenlandse vooropleiding met goed gevolg hebt afgerond en je wilt instromen in de Nederlandstalige bachelor opleiding, neem dan tijdig contact op met het Admissions Office van de universiteit, telefoon (010) 408 17 86 (dagelijks van 13.30 - 16.00 uur). Zie voor meer informatie: www.bacheloradmission.eur.nl.