MOOC Cross-border road transport in EU law context

Inleiding

Heb je je ooit afgevraagd welke wettelijke regels van toepassing zijn op grensoverschrijdend EU-wegvervoer? Ben je geïnteresseerd in EU-arbeidswetgeving in de…

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Cursus
Tijdsduur
7 weken
Voertaal
Engels
Instructievorm
Online

Startdatums

De MOOC MOOC Cross-border road transport in EU law context is altijd online beschikbaar. Na het aanmelden kan je direct aan de slag met de video's, toetsen en opdrachten (indien van toepassing). Peer review opdrachten kunnen pas ingeleverd en nagekeken worden wanneer de MOOC begint. De MOOC begint elke 4 weken.

Doelgroep

Heb je je ooit afgevraagd welke wettelijke regels van toepassing zijn op grensoverschrijdend EU-wegvervoer? Ben je geïnteresseerd in de kwesties rond de EU-arbeidswetgeving in de internationale sector van het wegvervoer? Onze experts, namens de Universiteit van Antwerpen, de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Gdańsk, de Universiteit van Luxemburg en de Universiteit van Tilburg, verwelkomen je graag in deze MOOC over grensoverschrijdend wegvervoer in EU-rechtelijke context. Deze MOOC maakt deel uit van het Erasmus + -project dat wordt gefinancierd door de Europese Commissie. In deze MOOC leer je niet alleen wat het huidige wettelijke kader is, maar ook hoe het wordt toegepast in de sector van het wegvervoer.

Cursusinformatie

Nadat je deel hebt genomen in deze MOOC, kan je: 1. de beginselen beschrijven van het proces van Europese integratie, in het licht van de bevestiging van de vier fundamentele vrijheden van de EU, het Europees kader voor internationaal privaatrecht, de detachering van werknemers an de coordinatie van de sociale zekerheid en dialoog. 2. Je begrijpt de wisselwerking tussen Verdragsbepalingen en secundaire bronnen op de relevante gebieden. 3. Je begrijp de fricties tussen de ratio's onder de wettelijke bepalingen die het sociaal beleid van de EU en het arbeidsrecht beheersen. Je kunt de meest relevante jurisprudentie van het Europese Hof van belangringen analyseren dat gevolgen heet voor de rechten van internationale werknemers in het wegvervoer. 5. Je maakt kennis met officiële documenten van de EU-instellingen en met academische en andere relevante literatuur op dit gebied. 6.Je kant de implementatie van de EU-regels door de lidstaten gebruiken (waar relevant). 7. Je kunt zaken oplossen die betrekking hebben op de implementatie van de toepasselijke wetteljke bepalingen. 

Amber Zwanenburg

Docenten

Feiten & Cijfers

Tarief

Het volgen van de MOOC is gratis. Een certificaat is optioneel en kost ongeveer 50 euro. 

BTW
Niet van toepassing
Tijdsduur
7 weken
Aangeboden door
Erasmus Universiteit Rotterdam
Discipline
Recht
Type
Cursus
Voertaal
Engels
Instructievorm
Online
Bekostiging

private

Partner

Erasmus University Rotterdam, University of Antwerp, University of Gdańsk, University of Luxembourg and Tilburg University

Inschrijving

Bezoek de Coursera website voor aanmelden en meer informatie.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen