MOOC Cybersecurity in de gezondheidszorg (ziekenhuizen en zorgcentra)

Inleiding

De cursus "Cybersecurity in de gezondheidszorg" is ontwikkeld om het bewustzijn en begrip van de rol van cyberbeveiliging in de gezondheidszorg te vergroten.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
MOOC
Startdatum
Nog niet bekend
Tijdsduur
15 uren
Voertaal
Engels
Instructievorm
Online

Startdatums

Flexibele deadlines. Stel de deadlines vast naar eigen voorkeur.

De MOOC Cybersecurity in de gezondheidszorg is ontwikkeld als onderdeel van het SecureHospitals.eu-project. Dit project heeft financiering ontvangen van de Horizon 2020-actie van de Europese Unie voor coördinatie van onderzoek en innovatie onder subsidieovereenkomst nr. 826497.

De cursus "Cybersecurity in de gezondheidszorg" is ontwikkeld om meer bewustzijn en begrip te kweken voor de rol van cyberbeveiliging in de gezondheidszorg (bv. ziekenhuizen, zorgcentra, klinieken, andere medische of sociale zorginstellingen en dienstverlenende organisaties) en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. In deze cursus komen zowel theoretische als praktische aspecten van cybersecurity aan bod.

We kijken zowel naar sociale aspecten als naar technische aspecten die een rol spelen. Bovendien bieden we nuttige bronnen die verschillende aspecten van cybersecurity behandelen. Zelfs als je niet actief bent in de gezondheidszorg, vind je hier nuttige tips en inzichten om met cybersecurity uitdagingen binnen elke andere organisatie of ook in persoonlijke contexten om te gaan.

Contact

dr. (Jason) JH Pridmore

Associate Professor

Feiten & Cijfers

Tarief

Toegang tot colleges en opdrachten hangt af van je inschrijftype. Als je een cursus in auditmodus volgt, kun je het meeste cursusmateriaal gratis bekijken. Om toegang te krijgen tot beoordeelde opdrachten en om een certificaat te verdienen, zul je het certificaat moeten kopen tijdens of na je audit. Als je de audit optie niet ziet:

  • Is het mogelijk dat de cursus geen auditmogelijkheid biedt. Je kunt in plaats daarvan een gratis proefperiode proberen, of financiële hulp aanvragen.
  • De cursus kan in plaats daarvan 'Full Course, No Certificate' aanbieden. Met deze optie kun je al het cursusmateriaal zien, vereiste beoordelingen indienen en een eindcijfer krijgen. Dit betekent ook dat je geen Certificaat experience kunt kopen.
BTW
Niet van toepassing
Startdatum
Nog niet bekend
Tijdsduur
15 uren
Aangeboden door
Erasmus Universiteit Rotterdam
Discipline
Media en communicatie
Type
MOOC
Voertaal
Engels
Instructievorm
Online
Bekostiging

government

Externe link
Schrijf je in

Inschrijving

Deze cursus begint met een inleiding over de kansen en uitdagingen die de digitalisering van de gezondheidszorg heeft gecreëerd. Er wordt uitgelegd hoe de opkomst van technologieën en de proliferatie van (medische) gegevens een aantrekkelijk doelwit is geworden voor cybercriminelen, wat essentieel is om te begrijpen waarom adequate cybersecuritymaatregelen van cruciaal belang zijn binnen de gezondheidszorgomgeving.

In latere modules behandelt de cursusinhoud de bedreigingen, zowel binnen als buiten zorgorganisaties, zoals bijvoorbeeld social engineering en hacking. Module 4 over cyberhygiëne beschrijft hoe de cybersecurity binnen zorgorganisaties op praktische manieren kan worden verbeterd. Module 5 gaat dieper in op hoe organisatiecultuur cybersecurity beïnvloedt, de cybersecuritycultuur, waarbij de nadruk ligt op de interactie tussen menselijk gedrag en technologie en hoe organisatorische factoren het niveau van en de aandacht voor cybersecurity in de gezondheidszorg kunnen stimuleren of verminderen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen