MOOC Earth Economics

Inleiding

Dit is een cursus voor aardbewoners die willen begrijpen hoe economische beleidsvorming voorbij nauwe nationale belangen kan gaan en hoe mondiale collectieve…

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
MOOC
Tijdsduur
6 weken
Voertaal
Engels
Instructievorm
Online

Startdatums

Inschrijven en starten met de cursus is altijd mogelijk. Opdrachten voor peer review kunnen pas worden ingediend en beoordeeld nadat uw sessie is begonnen. 

Cursus informatie

Na deze cursus ben je een aarde-econoom die evidence-based advies kan geven over het beste mondiale beleid. Als aarde-econoom zul je het gedrag en advies van economen beter begrijpen, ben je zelf een betere econoom geworden en weet je waar je de data over de aarde kunt vinden en hoe deze je waarnemingen kunt analyseren.

Onze planeet is te belangrijk: we hebben u nodig om mee te doen! Earth Economics biedt een geheel nieuwe invalshoek voor beleidsanalyse door haar focus op mondiaal niveau en haar empirische oriëntatie op zeer recente gegevens. Duurzaamheid (milieu en gerelateerd aan de SDG's van de VN), gelijkheid en heterodoxe (dat wil zeggen: niet-reguliere) opvattingen over de economie zijn belangrijk voor een aarde-econoom. Earth Economics, die de gegevens van opkomende planeten inventariseert en het beleid analyseert tijdens en na de wereldwijde crisis, biedt zowel een actuele introductie in elementaire economische instrumenten en concepten als inzichten in zeer relevante problemen en recente ontwikkelingen in de productie, groei en governance van de planeet.

De MOOC is zeer relevant in deze bijzondere tijden omdat het zich richt op de noodzaak om planetaire in plaats van nationale oplossingen te vinden. De MOOC besteedt veel aandacht aan dringende problemen in het wereldbestuur, waaronder SDG's (inkomensongelijkheid, duurzaamheid, enz.). Verder is er in elke wekelijkse sessie een sectie opgenomen "Hoe je wat je hebt geleerd toepassen op de COVID-19 crisis.".

Een belangrijke kwestie is de levering van mondiale collectieve goederen. Earth Economics benadrukt het belang van de Verenigde Naties, het Internationaal Monetair Fonds, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Wereldhandelsorganisatie.

Peter Bergeijk

E-mailadres
bergeijk@iss.nl

Docent

  • prof.dr. (Peter) PAG van Bergeijk

    For how unjust is it, if when we allow different recreations to each particular course of life, we afford no diversion to studies; especially when trifles may…
    prof.dr. (Peter) PAG van Bergeijk

Andere docenten

Ksusha Anisimova

Feiten & Cijfers

Tarief

Het volgen van de MOOC is gratis. Een certificaat is optioneel en kost ongeveer 50 euro.

BTW
Niet van toepassing
Tijdsduur
6 weken
Aangeboden door
International Institute of Social Studies
Discipline
Natuur
Type
MOOC
Voertaal
Engels
Instructievorm
Online
Bekostiging

private

Inschrijving

Bezoek de Coursera website voor aanmelden en meer informatie.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen