MOOC Serious Gaming

Inleiding

Heb je je ooit afgevraagd hoe het spelen van serious games ons kan helpen om mensen te trainen, maatschappelijke uitdagingen aan te pakken of mensen bewust te maken van sociale problemen? In deze MOOC leer je de ins en outs van games die zijn ontworpen met precies die doelen in gedachten: serious games.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Open college
Tijdsduur
6 weken
Voertaal
Engels
Instructievorm
Online

Startdatums

De MOOC Serious Gaming is altijd online beschikbaar. Na het aanmelden kan je direct aan de slag met de video's, toetsen en opdrachten (indien van toepassing). Peer review opdrachten kunnen pas ingeleverd en nagekeken worden wanneer de MOOC begint. De MOOC begint elke 4 weken.

Cursusinformatie

Heb je je ooit afgevraagd hoe het spelen van serious games ons kan helpen om mensen te trainen, maatschappelijke uitdagingen aan te pakken of mensen bewust te maken van sociale problemen?

Leerdoelen

In deze MOOC leer je de ins en outs van games die zijn ontworpen met precies die doelen in gedachten: serious games. We definieren serious games en de verschillende soorten die er zijn. We leggen je uit waarom mensen ze graag spelen en welke impact serious games kunnen hebben. Met behulp van state-of-the-art theorieën uit gamestudies, filosofie en mediapsychologie helpen we je begrijpen hoe serious games werken en waarom ze zo aantrekkelijk zijn voor spelers. De mogelijke impact van gaming wordt duidelijk gemaakt aan de hand van 'persuasive games' die gericht zijn op het veranderen van de mening van de speler. Gedurende de MOOC zullen theoretische inzichten worden geïllustreerd met animaties en casestudies van serious games die zijn ontwikkeld door bedrijven van wereldklasse uit Rotterdam.

Voor wie?

Deze MOOC is vooral interessant voor studenten die een studie overwegen in digitale media (zoals serious games), professionals die geïnteresseerd zijn in de kansen die deze games voor hun organisatie kunnen betekenen of  game ontwikkelaars die meer willen weten over de impact die serious games kunnen hebben.

Prof. dr. Jeroen Jansz

E-mailadres
jansz@eshcc.eur.nl

Dr. Mijke Slot

E-mailadres
slot@eshcc.eur.nl

Docenten

 • prof.dr. (Jeroen) J Jansz

  Prof. dr. Jeroen Jansz is Academic Director of the Community for Learning & Innovation and Full Professor of Communication and Media at Erasmus University…
  prof.dr. (Jeroen) J Jansz
 • dr. (Mijke) M Slot

  Mijke Slot is assistant professor of Media and Communication at the Erasmus School of History, Culture and Communication at Erasmus University Rotterdam. Her…
  dr. (Mijke) M Slot

Feiten & Cijfers

Tarief

Het volgen van de MOOC is gratis. Een certificaat is optioneel en kost ongeveer 50 euro. 

BTW
Niet van toepassing
Tijdsduur
6 weken
Aangeboden door
Erasmus Universiteit Rotterdam
Discipline
Gedrag en maatschappij
Type
Open college
Voertaal
Engels
Instructievorm
Online
Bekostiging

private

Inschrijving

Bezoek de website voor meer informatie en aanmelden.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen