Toelating

Geneeskunde

Wil jij Geneeskunde studeren in Rotterdam?

Schrijf je dan op tijd in! Het Erasmus MC selecteert al haar eerstejaarsstudenten zelf. Meld je vóór 15 januari aan voor de decentrale selectie en laat zien dat jij behoort tot selectie van Geneeskunde studenten.

Decentrale selectie
Bij de opleiding Geneeskunde in Rotterdam zijn we op zoek naar studenten die nieuwsgierig zijn en er een schepje bovenop willen doen. Sinds 2015 laat het Erasmus MC 100% van de eerstejaarsstudenten toe via de decentrale selectie. Dus, beschik jij over talent en ambitie en laat je dit ook zien? Dan zijn wij op zoek naar jou! Schrijf je in voor de decentrale selectie, op deze website kun je meer informatie vinden.

Hoe verhoog jij je kansen bij de decentrale selectie?
Wij zoeken niet alleen studenten met hoge eindcijfers, maar ook studenten die iets extra's te bieden hebben. Heb je bijvoorbeeld een bijbaan in de zorg of ben je actief op school bij de leerlingenraad? Ben je een (sub)topsporter of muzikant? Er is jaarlijks een maximum aantal plaatsen voor studenten bij de opleiding Geneeskunde. Dit wordt door de overheid bepaald en voor de Erasmus Universiteit is er besloten dat er 410 beschikbare plekken zijn.

Toelatingseisen 

Je kunt worden toegelaten tot de bachelor Geneeskunde met een:

  • vwo-diploma natuur & gezondheid + natuurkunde;
  • vwo-diploma natuur & techniek + biologie;
  • vwo-diploma natuur & gezondheid en natuur & techniek.

Deadline
Uiterlijk 15 juli (in het jaar van aanvang studie) moet zijn voldaan aan de vooropleidingseisen.

Heb je geen vwo-diploma, kijk dan in de tabel hieronder voor de aanvullende toelatingseisen:

Wat?Aanvullende toelatingseisHoe?
Vwo - met een ander profielIndien je in het bezit bent van een vwo-diploma met een ander profiel moet je naast je diploma deelcertificaten op vwo-niveau behalen voor de vakken wiskunde A of B, natuurkunde, scheikunde en biologie.Examens om deelcertificaten op vwo-niveau te halen, kunnen worden afgelegd via CCVXOpent extern of StaatsexamensOpent extern.
HBO- of WO-opleidingMet een hbo- of wo-opleiding (propedeuse of afgerond) moet je deelcertificaten op vwo-niveau halen voor de vakken wiskunde A of B, natuurkunde, scheikunde en biologie. Welke opleiding je hebt gevolgd maakt niet uit (medisch, niet-medisch).Examens om deelcertificaten op vwo-niveau te halen, kunnen worden afgelegd via CCVXOpent extern of StaatsexamensOpent extern.
Colloquium doctum

Ben je 21 jaar of ouder en heb je onvoldoende vooropleiding? Dan kun je na een toelatingsonderzoek (het zg. colloquium doctum) mogelijk toch de opleiding Geneeskunde volgen.

Het colloquium doctum voor de opleiding geneeskunde bestaat uit certificaten op vwo niveau voor de vakken Nederlands, Engels, wiskunde, scheikunde, natuurkunde en biologie.

Examens om deelcertificaten op vwo-niveau te halen, kunnen worden afgelegd via CCVXOpent extern of StaatsexamensOpent extern. Zie ook hier.
Buitenlandse vooropleidingBuitenlandse vooropleidingen worden beoordeeld door het Admissions Office van de Erasmus Universiteit. Zodra je een verzoek tot inschrijving via Studielink hebt gedaan en daar hebt aangegeven dat je een buitenlandse vooropleiding hebt, ontvang je een uitnodiging om aanvullende vragen met betrekking tot je vooropleiding in te vullen. Zie hieronder meer informatie.Heb je deze uitnodiging niet ontvangen of heb je vragen over buitenlandse vooropleidingen? Neem dan contact op met admissions.office@eur.nl. Of kijk hier.

Buitenlandse vooropleiding

  • International Baccalaureate

IB Dutch A op Higher Level of Standard Level, of IB Dutch B op Higher Level
IB English A op Higher Level of Standard Level, of IB English B op Higher Level
IB Biology op Higher Level
IB Chemistry op Higher Level
IB Physics op Higher Level of Standard Level
IB Mathematics Analysis & Approaches op Higher Level of Standard Level, of IB Mathematics Applications & Interpretation op Higher Level

  • European Baccalaureate

Nederlands als eerste of tweede taal
Engels als eerste of tweede taal
Biologie – schriftelijk eindexamen
Scheikunde – schriftelijk eindexamen
Natuurkunde – schriftelijk eindexamen
Wiskunde (3 uur of 5 uur) – schriftelijk eindexamen

  • Diploma van Secundair Onderwijs

Algemeen secundair onderwijs met een Wetenschappen-profiel

  • American High School Diploma

High School Diploma van een geaccrediteerde school met een GPA van 3.00 + de volgende AP College Board examens met een cijfer 3 of hoger:
AP Biology
AP Chemistry
AP Physics 1 & AP Physics 2
AP Calculus AB

Ook dien je rekening te houden met een Nederlandse taaltoets, zoals het NT2-II of CNaVT.

  • Zeugnis der allgemeinen Hochschulreife

Zeugnis der allgemeinen Hochschulreife met de vakken Biologie, Scheikunde, Natuurkunde en Wiskunde als Abiturprüfungsfächer en het vak Engels minimaal als Grundfach, gevolgd tot aan het eindexamen.

Ook dien je rekening te houden met een Nederlandse taaltoets, zoals het NT2-II of CNaVT.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen