Papers CSR afgestudeerden

Het Executive Program Corporate Social Responsibility biedt, bij deelname aan minimaal twee modules, de mogelijkheid om een paper te schrijven. Veelal een vertaalslag van de theorie naar de eigen praktijk. Dit kan bijvoorbeeld een stakeholdersanalyse, een vertaalslag van een richtlijn of een business case voor de eigen organisatie zijn. 

Anne Manschot is in 2018 Cum Laude geslaagd voor de CSR opleiding. Zij schreef een paper getiteld 'Can a picture say more than a thousend words? Examining the effectiveness of social compliance auditing.' 

Bedrijven vragen hun leveranciers om te voldoen aan internationale richtlijnen op het gebied van mensenrechten, specifiek de rechten van werknemers. Om te controleren of dit ook gebeurt, worden er, al dan niet door derden, audits uitgevoerd bij leveranciers. Een positief audit rapport zou moeten aantonen dat de leverancier inderdaad zorgt voor zijn werknemers. In het paper ‘Can a picture say more than a thousand words’ wordt onderzocht of een certificaat of auditrapport daadwerkelijk bijdraagt aan het verbeteren van arbeidsomstandigheden op de werkvloer.

U kunt haar paper hier downloaden. 


Contact

Voor vragen over de beschikbare papers kunt u contact opnemen met de Program Coordinator:

Contact

E-mailadres
Telefoon
010 - 40 81 521
Kamer
Van der Goot Building, Kamer M5-32
Adres

Burg. Oudlaan 50
3062 PARotterdam
Nederland

Postadres                       ESAA Erasmus Universiteit Rotterdam
Postbus 1738
3000 DR Rotterdam