Post-Master IT-Auditing & Advisory

Over de opleiding

IT-Auditing & Advisory is het vakgebied dat zich bezighoudt met het beoordelen van c.q. het adviseren over het verantwoord toepassen van informatie (en communicatie-) technologie door organisaties. De opleiding IT-Auditing & Advisory aan de Erasmus Universiteit Rotterdam kenmerkt zich door aandacht voor de strategische inzet van IT en de rol van IT-auditors als ondersteuning van het topmanagement.

Bekijk hier de introductievideo

Opleidingsfilm post-master opleiding IT-Auditing & Advisory

Lees hier uitgebreide opleidingsinformatie

Lees meer

Doelgroep

De tweejarige parttime opleiding staat open voor een brede doelgroep, maar een academisch werk- en denkniveau is een voorwaarde. Hoewel de opleiding primair opleidt tot IT-auditor, blijkt zij in de praktijk ook relevant voor Security Officers, Risk Managers, IT-managers en IT-consultants. De verschillende achtergronden van de studenten staan garant voor een brede benadering van de problematiek.

Leerdoelen

De opleiding is een wetenschappelijke beroepsopleiding. Om de aansluiting met de praktijk optimaal te maken, wordt – naast kennisvergaring – veel aandacht besteed aan praktijksituaties in de vorm van casussen en aan het ontwikkelen van vaardigheden.

Docenten

Het docententeam bestaat uit hoogleraren en uit docenten die in de praktijk werkzaam zijn en vaak vooraanstaande posities in het bedrijfsleven of non profitorganisaties bekleden. De docenten zijn veelal deskundigen op het terrein van IT-Auditing & Advisory. Diverse docenten verrichten ook wetenschappelijk onderzoek en brengen deze kennis in de opleiding. Hierdoor komt een goede balans in de opleiding tot stand tussen theorie en praktijk.

Start nieuwe collegejaar: fysieke colleges en livestream

In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus hebben we de afgelopen maanden online colleges gegeven. We gaan in september weer van start met zoveel mogelijk fysieke colleges in Rotterdam. Voor degenen die thuis willen of moeten blijven is een livestream beschikbaar.

Contact

Voor alle andere praktische zaken en informatie kunt u contact opnemen met de Program Coordinator van de opleiding.

Charo García González

E-mailadres
Telefoon
06-83584369
Kamer
Van der Goot Building, Kamer M5-20
Adres

Burg. Oudlaan 50
3062 PARotterdam
Nederland

Postadres                       ESAA Erasmus Universiteit Rotterdam
Postbus 1738
3000 DR Rotterdam