De Kracht van Invloed | Executive Program

Leidinggeven vanuit Wetenschappelijk Perspectief
Twee professionals spreken over De Kracht van Invloed en Leidinggeven vanuit Wetenschappelijk Perspectief

Als er één ding is dat zeker is, dan is het wel dat onze omgeving dynamisch is. Sterker nog, de laatste jaren volgen veranderingen elkaar in steeds sneller tempo op. Dat vraagt veel van jou als leidinggevende, want niet alleen de wereld van de organisatie of het bedrijf waar jij leidinggeeft verandert, maar ook de wereld van werk. Het Executive Program De Kracht van Invloed biedt een wetenschappelijk kader vanuit verschillende invalshoeken dat helpt om jouw eigen koers te toetsen, waar nodig bij te stellen en te onderbouwen.

Executive Program De Kracht van Invloed - Leidinggeven vanuit Wetenschappelijk Perspectief

Waarom dit Executive Program?

De wetenschappelijke literatuur over leidinggeven is op zijn zachtst gezegd nogal omvangrijk, en de collectie blijft zich maar uitbreiden. Veel managementboeken claimen dé sleutel tot succes te hebben, waardoor het citaat van Enderle uit 1987 actueler dan ooit lijkt: ‘… leadership is not the answer to all problems nor the key to prosperity, happiness and salvation.’ Maar wat is wijsheid als het om leidinggeven gaat; waar laat jij je bijvoorbeeld door leiden? Neem je deel aan Executive Program De Kracht van Invloed van de Erasmus Universiteit Rotterdam, dan kun je rekenen op:

  • Modules die een wetenschappelijk kader bieden vanuit verschillende invalshoeken
  • Handvatten die je helpen om je eigen strategie en skills te toetsen
  • Inzicht in de belangrijkste leiderschapstheorieën en vraagstukken vanuit een multidisciplinaire en wetenschappelijke invalshoek: economie, theologie, psychologie en filosofie
  • Relevante historische inzichten en de meest recente wetenschappelijke theorieën én hun organisatorische impact
  • Volop kansen om samen met de deelnemers en docenten te reflecteren op je eigen casus
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan seminars

De belangrijkste informatie van dit Executive Program op een rij

Investering
Het Executive Program De Kracht van Invloed – Leidinggeven vanuit Wetenschappelijk Perspectief bestaat uit modules die je ook los kunt volgen. Benieuwd naar het eerstvolgende startmoment? Informeer ernaar bij de Program Coordinator!  Daarnaast kun je ook tussentijds instromen om een aantal modules achter elkaar te volgen. Voor meer informatie over de investering in een enkele of meerdere modules verwijzen we je graag naar de brochure.

Deze bedragen zijn vrij van BTW en inclusief al het benodigde lesmateriaal, consumpties en maaltijden gedurende de collegedagen.

Locatie
De colleges worden gegeven op een prachtige locatie centraal in het land; de modules vinden plaats in het ruim opgezette conferentiecentrum Samaya te Werkhoven met eigen keuken en parkeergelegenheid.

Groepsgrootte
Tijdens het programma ligt de focus op zowel de theorie als de interactie met maximaal 16 deelnemers. Er zijn voldoende momenten voor inspiratie/reflectie tussen docenten en deelnemers en deelnemers onderling.

Wat is wijsheid als het om leidinggeven gaat, en waar laat jij je door leiden? Dit Executive Program is modulair opgebouwd en bestaat uit meerdere modules en biedt vanuit verschillende invalshoeken een wetenschappelijk kader dat helpt om jouw eigen koers te toetsen, waar nodig bij te stellen en te onderbouwen. Zo krijg je inzicht in de belangrijkste leiderschapstheorieën en vraagstukken vanuit een multidisciplinaire en wetenschappelijke invalshoek: economie, theologie, psychologie en filosofie. Er wordt gebruik gemaakt van relevante historische inzichten, de meest recente wetenschappelijke inzichten én hun organisatorisch impact.

Naast de mogelijkheid om het gehele Executive Program De Kracht van Invloed – Leidinggeven vanuit Wetenschappelijk Perspectief te volgen, kun je er ook voor kiezen om modulair in te schrijven. Je kunt dus één module volgen, een aantal losse modules of op een bepaald moment instromen om enkele modules achter elkaar te volgen. Je kunt zelf bepalen welke modules je volgt; kies wat het beste bij je past. Meer informatie over de inhoud van de modules en de sprekers? Download onze brochure!

In de brochure vind je een overzicht van de (gast)sprekers en de docenten die een bijdrage leveren aan de modules van het Executive Program De Kracht van Invloed – Leidinggeven vanuit Wetenschappelijk Perspectief.

Het programma staat onder leiding van Dr. Antoinette Rijsenbilt, die een bijzondere interesse heeft in vraagstukken waarin economie, leiderschap, governance en psychologie samenkomen. Zij heeft diverse financiële functies vervuld, zowel in complexe internationale organisaties als in het Nederlandse MKB. Zij behaalde haar doctoraal bedrijfseconomie in 1991 en haar doctoraat in 2011. Daarnaast studeerde zij psychologie aan de UvA en behaalde een bevoegdheid tot eerstegraads docent Economie aan de VU. Vanaf 2009 is zij verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar onderzoek richt zich op de persoonlijkheid (in het bijzonder op de narcistische persoonlijkheid) van bestuurders en de effecten daarvan op de bedrijfsvoering.

Coördinatie van het Executive Program is in handen van IJfke Geerkens (Program Coordinator).

Het programma bestaat uit meerdere modules (en in dit geval ook uit evenveel collegedagen), en instromen is mogelijk per module. Collegedagen vinden plaats op woensdag van 13.00 – 19.00 uur, en vooraf aan elke module wordt er voorbereidende literatuur per e-mail toegestuurd. Informeer naar de eerstvolgende startdatum bij de Program Coordinator!

Intake
Een intake is onderdeel van de toelating tot het programma. Antoinette Rijsenbilt gaat graag het gesprek met je aan over je motivatie en of het programma bij je past.

Na afronding van een module en/of het hele programma ontvangt elke deelnemer een certificaat van deelname namens Erasmus Economics & Business Executive Education, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

‘Deze leergang heeft mij veel gebracht. De stof, sprekers en deelnemers inspireren en hebben mij aangezet om mijn beeld bij te stellen en leiderschap vanuit een breed perspectief te bekijken.’

‘Er wordt een wetenschappelijk kader geboden dat mij enorm heeft geholpen om mijn eigen koers te toetsen en waar nodig bij te stellen.’

‘Het programma is meer dan multidisciplinair, het gaat echt terug naar de wortels.’

‘Het werkt, want je bent in beweging. Leiderschap vergt overzicht over de grotere thema’s. Overzicht heb je niet als je ergens middenin staat, je moet er als het ware bovenuit kunnen stijgen’.

‘De leergang geeft een niet alledaagse blik op de wereld, dat verrijkt.’

In het programma van De Kracht van Invloed kun je modulair instromen

Contact

E-mailadres
esaa-kvi@ese.eur.nl
Telefoonnummer
010 - 408 14 92
Adres
Burgemeester Oudlaan 50 | Van der Goot Building, Kamer M5-19
3062 PA
Rotterdam

Meer lezen over Leidinggeven? Check onderstaande blogs!

Narcissism and leadership: an intricate relationship

Man steekt hand uit naar zijn eigen spiegelbeeld

Goed leiderschap is streven naar een beter mens worden

Leidinggevende kijkt goedkeurend naar haar beeltenis in een raam

Narcisme onder CEO’s: constructief of destructief?

Witte kroon die aan een paar draadjes hangt

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen