Finance & Risk Management voor Woningcorporaties

LEERDOELEN

Door wetenschap en praktijk samen te brengen krijgen deelnemers nieuwe inzichten aangereikt en wordt beoogd de interactie tussen docenten en deelnemers te bevorderen. Dit met als doel bij te dragen aan een vergroting- en verdieping van kennis en inzicht bij de deelnemers.

DOELGROEP

Dit Executive Program is bestemd voor (assistent) controllers, hoofd en medewerkers van een afdeling financiën, overig financieel specialisten en leden van een Raad van Toezicht. U dient bij voorkeur te beschikken over een met succes afgeronde HBO of universitaire opleiding met een financieel-economische richting als specialisatie.

OVER DE OPLEIDING

Het programma Finance & Risk Management voor Woningcorporaties bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten op de donderdagen van 16:00 – 21:00 uur (incl. maaltijd). De bijeenkomsten hebben een theoretische- en een praktische invalshoek en zijn interactief en case-gericht. Na afronding bent u nog beter in staat uw functie in de financiële sfeer in te vullen.

Lees hier uitgebreide opleidingsinformatie

Ervaringen van onze deelnemers

''De branche-ervaring en de vakkennis van de verschillende docenten, de actualiteit en variëteit van de onderwerpen met daarbij een diverse en gemotiveerde groep medecursisten maakten deze opleiding zeer waardevol voor mij als controller. De behandelde casussen zijn in de praktijk goed toe te passen. Kortom een aanrader voor de commissaris, de bestuurder, de risicomanager, de manager financiën en de controller van een woningcorporatie.''  

"Een inspirerend programma, waarbij ik als directeur-bestuurder nieuwe inzichten heb opgedaan om scherper te kunnen sturen op deze belangrijke thema's. De interactie met de gastsprekers en de ruimte om eigen vraagstukken in te brengen zijn erg waardevol. Fijn om in 8 weken weer helemaal up to date te zijn!"

DOCENTEN

De docenten beschikken over ruime ervaring zowel vanuit de wetenschap als uit de praktijk. Aan de hand van actuele cases wordt thematisch ingegaan op de vraagstukken waar woningcorporaties mee te maken krijgen. De onderwerpen die aan de orde komen hebben betrekking op bijvoorbeeld financieel- en risicomanagement, treasury- management, internal control en corporate governance. Ervaren docenten op de diverse en uiteenlopende onderdelen van het financieel- en risicomanagement bieden u de wetenschappelijke kennis en instrumenten aan met betrekking tot vraagstukken waar een corporatie in de praktijk mee te maken krijgt.

CONTACT

Voor alle andere praktische zaken en informatie kunt u contact opnemen met Mirella Stander.

Mirella Stander

E-mailadres
esaa-woningcorporaties@ese.eur.nl
Telefoonnummer
010 - 408 97 35
Kamer
Van der Goot Building, Kamer M5-40
Ruimte
Van der Goot
Adres
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA
Rotterdam
Postadres                       ESAA Erasmus Universiteit Rotterdam
Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

Accreditatie en PE

De Erasmus School of Accounting & Assurance, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam is door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en CEDEO erkend als gekwalificeerde onderwijsinstelling. Dat stelt bestuurders en leden van de Raad van Commissarissen in staat om aan hun PE-verplichtingen te voldoen. Dat geldt evenzeer voor financials die PE-punten nodig hebben om aan de beroepseisen van hun betreffende opleiding te voldoen.

  • CRKBO-geaccrediteerde opleiding

  • Cedeo-geaccrediteerde opleiding

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen