De Betekenis van Rijkdom | Executive Program

Man spreidt zijn armen terwijl hij op een berg staat, omdat hij nu weet wat de echte Betekenis van Rijkdom is

We bevinden ons momenteel duidelijk in een periode van transitie. Waarin we worden geconfronteerd met uitdagingen. Zoals de gevolgen van klimaatverandering, een groeiende inkomenskloof, afnemend geluk, immigratie en emigratie, conflicten. Deze complexe situaties vragen om een slagvaardige aanpak. Waarin iedereen wint. Is dat mogelijk?

 

Natasja Naron vertelt over Executive Program De Betekenis van Rijkdom

De Betekenis van Rijkdom

De betekeniseconomie

Het groeiende bewustzijn dat winst maken op zichzelf niet langer voldoende is, opent de deur naar verantwoorde rijkdom en de betekeniseconomie. Deze benadering draagt aanzienlijk bij aan het vergroten van de positieve impact van organisaties, het stimuleren van rendement, het vergroten van het welzijn van mensen, het bevorderen van geluk en het verbeteren van de samenleving als geheel. Het besef dat we samen kunnen streven naar een betere toekomst biedt hoop en inspireert tot collectieve actie. Verandering begint bij jezelf. Zet jij de eerste stap? Schrijf je in voor het Executive Program De Betekenis van Rijkdom.

In dit executive programma leer je van de meest vooraanstaande experts op het gebied van de nieuwe economie hoe jij jouw bedrijf of organisatie waar je werkt vanuit jouw rol kan laten bijdragen aan een transformatie naar meervoudige waardecreatie, maatschappelijke impact en betekenis. Een stap voorbij persoonlijk leiderschap. Dit executive program biedt die next step.

Het executive programma start in september. Het bestaat uit 9 dagen verspreid over een half jaar en vindt plaats op verschillende inspirerende locaties. Wil je je transformeren naar meer van betekenis zijn, in je werk en je leven? Schrijf je dan nu in.

Wat levert het programma je op?

 • Inzichten waarmee je het sociale en maatschappelijke kompas van jou en je organisatie verder kunt ontwikkelen en versterken
 • De kans om impact te realiseren zonder dat het versnipperde acties zijn
 • Tools om duurzame en maatschappelijke belangen makkelijker te integreren binnen je werkkring
 • De skills om vanuit je rol als mens, werknemer of ondernemer na te denken over hoe jij het meest van betekenis kunt zijn
 • Handvatten om de drijfveren van jouw werknemers, collega’s en klanten beter te begrijpen waardoor je hen waardevoller kunt helpen
 • Kansen om jouw purpose beter te formuleren. Voor de organisatie, voor jouw functie en voor jou als persoon
 • Ben je aangesloten bij de FFP? Met dit programma ontvang je 12 PE-punten. Je ontvangt 6 PE-punten voor Praktijktoepassing en 6 voor Kennis & Actualiteiten.

Betekenis van Rijkdom - ervaring deelnemer Kim

Deelnemer Kim

Betekenis van Rijkdom - ervaring deelnemer Floris

Deelnemer Floris

De belangrijkste informatie van dit Executive Program op een rij

Het programma De Betekenis van Rijkdom bestaat uit 9 programmadagen. De totale doorlooptijd is een half jaar, van september 2024 t/m januari 2025.  

Dag 1 en 2 (tweedaagse) op 26 & 27 september 2024: De waarde van geld | Geld, geluk en betekenis

Dag 3 op 16 oktober 2024: De winst van purpose

Dag 4 op 6 november 2024: Een radicaal nieuw economisch systeem  

Dag 5 op 27 november 2024: De moraliteit en psychologie van genoeg 

Dag 6 op 18 december 2024: Betekenisvol ondernemen en leven  

Dag 7 op 8 januari 2025: Bewust van het onbewuste  

Dag 8 en 9 (tweedaagse) op 30 & 31 januari 2025: Transitie naar rijkdom | Duurzaam veranderen  

Voorafgaand aan de bijeenkomsten ontvangen de deelnemers verdiepingsmateriaal zoals literatuur, artikelen en cases. Naast de theoretische en inhoudelijke kennisoverdracht, is er tijdens de bijeenkomsten tevens ruimte ingebouwd voor reflectie en discussie. Typerend voor het programma is dat je wordt geïnspireerd door zowel gerenommeerde wetenschappers als ook voorlopers in de bedrijfspraktijk. De theorie wordt hierdoor direct gekoppeld aan de praktijk.  

Dus wil jij een sleutelrol spelen om vanuit jouw plek in de wereld zaken in beweging te zetten? Je vaardigheden op een andere manier inzetten waardoor je een heel andere vorm van rijkdom gaat ervaren? Wil je een rijkdom ontdekken die meer betekenis heeft, waarbij behoeften van mens en aarde centraal staan? Schrijf je dan in voor deze opleiding, die je handvatten en inzichten geeft die je nodig hebt. Niet zweverig maar met beide voeten op de grond. Wetenschappelijk onderbouwd maar zonder theoretisch te blijven. Academisch en heel persoonlijk tegelijk. Wil je meer weten over het programma? Download dan de opleidingsbrochure!

Vooraanstaande sprekers uit de wetenschap en voorlopers in de bedrijfspraktijk delen hun meest actuele kennis en ervaringen. Benieuwd naar de docenten? Je vindt ze op de overzichtspagina met (gast)sprekers en docenten

Het Executive Program De Betekenis van Rijkdom staat onder leiding van Natasja Naron MSc MFP. Natasja is oprichter, eigenaar en directeur van Gabriël. Een bedrijf binnen de financiële dienstverlening dat het betekenisvol werken al jaren lang in de praktijk toepast. Zij leeft en werkt vanuit de filosofie van genoeg. Genieten van wat je hebt, maar niet altijd streven naar meer. Vanuit dit gedachtegoed geeft zij bijvoorbeeld haar volledige winst aan goede doelen en laat haar medewerkers zelf het aantal vrij dagen maar ook het salaris bepalen. In 2017 is zij tijdens de Positive Finance Day uitgeroepen tot meest inspirerende persoon in de financiële sector en in 2020 was haar bedrijf Gabriël één van de drie finalisten bij de verkiezing van meest klantgericht financieel adviesbureau van Nederland. Natasja is alle dagen van de opleiding aanwezig, ook om te sparren over hoe betekenisvol werken meer vorm en inhoud te geven.  

Coördinatie is in handen van Kim van den Anker. Kim werkt vanuit haar bedrijf MeerwAarde als consultant, projectmanager en inspirator om bedrijven te helpen om profit een andere betekenis te geven. In 2021/2022 heeft zij zelf de leergang De Betekenis van Rijkdom gevolgd. Zij is hier zo enthousiast over dat ze een deel van haar tijd nu investeert als Program Coördinator van deze opleiding.

Als directeur, beleidsmaker, leidinggevende, ondernemer, bestuurder of financieel deskundige, kan je door middel van dit programma op een sterke en effectieve wijze je sleutelrol vervullen en meervoudige waarde creëren. Medewerkers willen steeds meer bij organisaties werken die ertoe doen. Klanten willen producten en diensten afnemen van bedrijven die gericht zijn op meer dan alléén geld verdienen. Daardoor is meer dan ooit interesse voor verantwoorde rijkdom en betekenisvol werken.

Wat kan jij er, vanuit jouw verantwoordelijkheid, aan doen dat jouw bedrijf of organisatie waar je werkt meer gaat koersen vanuit een sociaal en moreel kompas? Hoe kan je in adviezen verantwoorde rijkdom meenemen?

In dit Executive Program leer je van de meest vooraanstaande experts op het gebied van de nieuwe economie hoe je in jouw organisatie bij kan dragen aan een transformatie naar meervoudige waardecreatie, maatschappelijke impact en van betekenis zijn. Zij inspireren om op een andere manier te kijken naar de verantwoorde rijkdom in het leven. Ze durven je te confronteren met bestaande situaties, geven hierop baanbrekende inzichten en gaan met jou persoonlijk hierin de dialoog aan.

Herken je jezelf in één of meer van de volgende punten?  

 • Verantwoorde rijkdom spreekt je aan
 • Je vindt een sociaal en moreel kompas bij besluitvorming en richting bepalen belangrijk
 • Je wilt impact maken en zoekt richting om die ambitie een andere vorm te geven
 • Je wilt betekenisvol en vernieuwend werken
 • Je vindt sociale innovatie belangrijk
 • Je stelt de mens en duurzaam ondernemen centraal
 • Je zoekt naar wegen om bij te dragen aan de transitie richting de nieuwe economie en toekomstgericht ondernemen

Schrijf je hier in voor dit programma. 

Locatie
De opleidingsdagen van het Executive Program De Betekenis van Rijkdom vinden plaats op inspiratievolle, bosrijke locaties.

Groepsgrootte
Voor een optimale interactie en mogelijkheid tot het uitwisselen van ideeën, hanteren wij voor dit Executive Program een groepsgrootte van maximaal 16 personen.

Investering
Voor de complete leergang bedraagt de investering € 8.250,-. Dit bedrag is ALL-IN: boeken, lunches, diners, dranken en alle overnachtingen. Genoemde bedragen zijn vrijgesteld van btw. 

Bekijk ook alvast de video met de ervaring van Leon en de video met de testimonial van deelnemer Vincent!

“De Betekenis van Rijkdom is een executive program dat rijkdom vanuit verschillende invalshoeken belicht. Het heeft mij doen nadenken over de economische school waarin ik ben opgeleid en wat rijkdom binnen dit systeem daadwerkelijk is.” - Thomas Groenewoud, Manager financiën & inkoop ZorgSaam Zorggroep en deelnemer leergang 2022/2023.  

'Wat een rijkdom dat ik deel heb mogen nemen aan deze leergang. Het was veelzijdig, geestverruimend, blikverruimend en verrijkend. Mijn conclusie? Het smaakt naar meer!’ - Henk-Jan Osse, Consultant Finance en Operations De Hoop en deelnemer leergang 2021/2022

‘Vanuit verschillende kanten gevoed worden met inzichten heeft veel voor mij gedaan. Ik heb altijd vakopleidingen gedaan, maar nu voor het eerst een leergang gevolgd. Het heeft mijn wereld verbreed en geholpen te kijken vanuit dankbaarheid.’ - Ingrid Kleijn, Vermogensplanner Rabobank en deelnemer leergang 2021/2022

“Ik kan deze leergang het beste vergelijken met een vier seizoenen tuin. Je geniet de hele leergang door van de veelkleurigheid aan inspirerende sprekers en de grote verscheidenheid van aansprekende onderwerpen. Terwijl je aan de slag gaat met jezelf en met elkaar. Van ontginnen, zaaien, ontkiemen, groeien en bloeien tot aan de vruchten ervan plukken. Alles komt aan bod bij ‘de Betekenis van Rijkdom”. - Alex Visscher, Relatiebeheerder bij Leprazending Nederland en deelnemer leergang 2022/2023.  

“De opleiding inspireerde mij. Het zet aan tot het nadenken over wat waardevol is in het leven en welke rol geld hierin speelt. Het programma is zowel wetenschappelijk, filosofisch als praktisch en nodigt uit om dichter tot de kern te komen.” – Erna de Klerk, eigenaar financieel adviesbureau en deelnemer leergang 2022/2023

“De titel van deze leergang maakte mij nieuwsgierig. Heeft rijkdom een functie? Is het goed of slecht? Hoe meet of ervaar je rijkdom? Hoe ga je er mee om binnen de bedrijfsvoering? Voor mij is het programma een “pressure coocker” gebleken. Met een bijzondere mix van verklarende, verduidelijkende en inspirerende sprekers. Maar zeker ook de locatie, de setting en de andere deelnemers hebben mij meer betekenis helpen geven aan wat rijkdom ook kan zijn, hoe je ernaar kunt kijken en hoe rijkdom iets is wat minder met geld van doen heeft dan je zou denken”. - Marc Welling, Operational Adviser & Catalyst en deelnemer leergang 2022/2023  

“Ik ervaar het als rijkdom om met de opleiding ‘De betekenis van rijkdom’ mezelf de tijd te gunnen om de dingen te doen die er echt toe doen in het leven. En daarmee steeds beter te leren lopen op mijn moreel kompas.” Maaike van Leuken, Divisiedirecteur bedrijfsvoering DNB en deelnemer leergang 2023/2024

Elke deelnemer ontvangt na afronding een certificaat van deelname vanuit Erasmus Economics & Business Executive Education, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Klik hier voor een lijst met publicaties van De Betekenis van Rijkdom.

Als gecertificeerd financieel planner (CFP’er) ben je opgenomen in het CFP-certificeringsregister. Hiermee onderscheid je jezelf door deskundigheid én praktijkervaring. Om het CFP-keurmerk te mogen blijven dragen, moet je wel voldoen aan je PE-verplichting en jaarlijkse Permanente Educatie punten behalen. Deze bestaat uit twee pijlers: Kennis & Actualiteit (K&A) én Praktijktoepassing (PT). Voor beide onderdelen samen moeten per kalenderjaar 20 PE-punten worden behaald.

De bedoeling van de Permanente Educatie programma's is om in te spelen op de actualiteit en nieuwe ontwikkelingen, zodat de waarde van de certificeren onderscheidend blijft en niet zal dateren. De opleiding ‘De Betekenis van Rijkdom’ is een PE-geaccrediteerde opleiding. Met dit programma ontvang je 12 PE-punten. Je ontvangt 6 PE-punten voor Praktijktoepassing en 6 voor Kennis & Actualiteiten.  

Contactgegevens:

E-mailadres
esaa-bvr@ese.eur.nl
Telefoonnummer
010 - 408 80 46
Adres
Burgemeester Oudlaan 50 | Van der Goot Building - Afdeling M5
3062PA
Rotterdam

Meer lezen over de betekenis van Rijkdom? Check onderstaande blogs!

De kunst van het geven

Executive Program De Betekenis van Rijkdom neemt je mee in de kunst van het geven!

De Betekenis van Rijkdom: alumni aan het woord

Terugblik op Executive Program De Betekenis van Rijkdom

Op goed geluk!

Op goed geluk - blog in het kader van Betekenis van Rijkdom

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen