Over ESAA

Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA) is een samenwerkingsverband tussen de Erasmus School of Economics (ESE) en Erasmus Universiteit Rotterdam Accounting, Auditing & Controlling (Eurac) BV. Door deze samenwerking worden van start tot finish alle opleidingen en onderzoek op het gebied van Accounting en Assurance onder één paraplu georganiseerd; van masters of science tot post-initiële masters en permanente educatie, van fundamenteel (promotie)onderzoek tot praktijkgericht en contractonderzoek.

De doelstellingen van ESAA zijn het bieden van kwalitatief hoogstaand (Nederlands- en Engelstalig) onderwijs op het gebied van accounting en assurance. Er is een aantal zaken die borg staan voor ESAA’s kwaliteit.

  • Uiteraard reeds van oudsher de naam van onze universiteit, Erasmus, op het gebied van bedrijfseconomie.
  • Voorts de toonaangevende hoogleraren die verantwoordelijk zijn voor de opleidingen, over een grote praktijkervaring beschikken en het lesmateriaal up-to-date houden.
  • De praktijkcases die geboden worden, waardoor een goede balans tussen theorie en praktijk tot stand komt.
  • Daarnaast de (gast)docenten, waarvan allen over een brede ervaring in het onderwijs beschikken en velen ook met beide benen in de dagelijkse praktijk staan.
  • En tenslotte waken externe organisaties (diverse beroepsverenigingen en NVAO) over de kwaliteit van onze opleidingen en werken we nauw samen met de diverse alumni- en beroepsverenigingen.

Statutair Directeur
Prof. dr. H.R. Commandeur

Voorzitter Raad van Commissarissen
Prof. dr. P.J.F. Groenen

Stel een vraag aan ESAA

Klachtenprocedure

Algemene Voorwaarden

Integriteit, Fraude en Plagiaat

Vooruit denken

Van medewerkers wordt steeds vaker gevraagd mee te denken en vooruit te denken over de besluitvorming en sturing van de organisatie en dat in een wereld die constant in beweging is. Het vakgebied van Accounting, Auditing en Controlling is dat ook. Kennis vormt hierbij een sleutelbegrip. Immers, het op de hoogte zijn en blijven van ontwikkelingen wordt steeds belangrijker. Vooruit denken over de eigen toekomst en het vergroten van kennis is dan een logische stap.

ESAA heeft als missie: "Het overdragen aan derden van resultaten van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van Accounting, Auditing en Controlling door middel van post-initieel masteronderwijs, cursussen en (contract)onderzoek". De doelstellingen van ESAA zijn het bieden van kwalitatief hoogstaand (Nederlands- en Engelstalig) onderwijs op het gebied van accounting en assurance, zowel in het kader van de bachelor-masteropleiding als van de post-initiële op beroepsuitoefening gerichte opleidingen. Voorts het verrichten van hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek op het gebied van accounting en assurance, zowel fundamenteel als praktijkgericht. Ook het verrichten van maatschappelijke activiteiten op het gebied van accounting en assurance, mede doordat een belangrijke link bestaat met de praktijk.

Er is een aantal zaken die borg staan voor de kwaliteit van ESAA. Uiteraard reeds van oudsher de naam van onze universiteit, Erasmus, op het gebied van bedrijfseconomie. Voorts de toonaangevende hoogleraren die verantwoordelijk zijn voor de opleidingen, over een grote praktijkervaring beschikken en het lesmateriaal up-to-date houden. De praktijkcases die geboden worden, waardoor een goede balans tussen theorie en praktijk tot stand komt. Daarnaast de (gast)docenten, waarvan allen over een brede ervaring in het onderwijs beschikken en velen ook met beide benen in de dagelijkse praktijk staan. En tenslotte waken externe organisaties over de kwaliteit van onze opleidingen en werken we nauw samen met de diverse alumni- en beroepsverenigingen.
U denkt, wij informeren en samen komen we tot een strategische keuze voor de toekomst.

Contact Post-Master Opleidingen

Contact Masterclasses

Contact Executive Programs

Contact Erasmus Governance Institute

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen