Behavioral Risk voor Professionals | Masterclass

Inleiding

Projecten worden steeds complexer en dit heeft een grote invloed op hoe mensen risico’s inschatten en hoe we risico’s kunnen beheersen. Machines, algoritmes en systemen nemen steeds meer werk uit handen en zetten ons op de automatische piloot. Maar weten we nog wanneer we wél moeten ingrijpen?

Door de toenemende complexiteit, dynamiek en afhankelijkheden in projecten is de grote uitdaging om het overzicht te behouden en de juiste beslissingen te maken. Onderzoek laat zien dat juist in dergelijke complexe situaties psychologische valkuilen en irrationele besluitvorming op de loer liggen, met alle gevolgen van dien. En hoewel het juist de mensen zijn die aan het roer staan van complexe projecten, is er in de meeste organisaties nog steeds te weinig aandacht voor hoe we mensen betere beslissingen kunnen laten maken. Krampachtig vast blijven houden aan de oude standaardmodellen van risico, project en (IT)-beheersing blijkt in de praktijk voornamelijk een schijnzekerheid te creëren. En ook de methoden om (IT)-projecten uit te voeren, blijken meer dan eens onbedoeld risicogedrag in de hand te werken. In deze masterclass worden deelnemers meegenomen in wat wel gedaan kan worden om te zorgen dat betere beslissingen worden genomen.

Doelgroep

Wie kunnen deelnemen?

Het programma is ontwikkeld voor professionals die werken in complexe (IT-) omgevingen en die meer zouden willen weten van de gedragskant van risico’s. In het bijzonder kan het waardevol zijn voor:

  • CIO’s
  • CFO’s
  • Projectmanagers
  • Risicomanagers
  • (IT)- auditors
  • (IT)-controllers
  • Informatiemanagers

Programma

In de tweedaagse masterclass Behavioral Risk voor professionals nemen wij u mee in hoe risico-inschattingen en risicobeheersing veranderen als gevolg van toenemende complexiteit en technologische ontwikkelingen. Prominente sprekers en vooraanstaande onderzoekers op dit vakgebied belichten dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken om u zo een diepgaand inzicht te verschaffen over deze veranderingen. In de masterclass wordt belicht hoe risico’s en risicogedrag veranderen in een digitale wereld die wordt gekenmerkt door toenemende Velocity, Uncertainty, Complexity and Ambiguity (het zogenaamde VUCA model) en wordt u geprikkeld om anders te denken over beheersing van risico’s waarin menselijk gedrag centraal staat. De kennis die u op doet tijdens dit executive programma zal uw kijk op risico’s en het beheersen hiervan veranderen. Wanneer behavioral risk geen blinde vlek meer is, maar actief op uw netvlies staat, is het een krachtig middel dat kan leiden tot robuustere en succesvollere ontwikkeling, inrichting en beheersing van risico’s binnen uw eigen organisatie.  Bij uitstek dus een waardevol programma voor de professional die een betere grip wil krijgen op deze veranderende risico’s en de gedragskant van zijn/haar vakgebied wil leren doorgronden.

Programmaleiding

Het programma staat onder leiding van prof.dr. Arno Nuijten (inhoud) en drs. Leon Yap RO (programmamanager). Het programma is ontwikkeld door eBridges, het expertisecentrum Behavioral Risk & Nudges van de Erasmus Universiteit Rotterdam. eBridges wordt gevormd door een internationaal team van onderzoekers op het gebied van risico’s en Gedragseconomie.

Docenten

Als docenten in dit programma treden op prof.dr. Arno Nuijten (begripsvorming en rode draad), prof.dr. Mark van Twist (inzoomend op risicogedrag vanuit het thema ambiguity), prof.dr. Arco van de Ven (inzoomend op risicogedrag vanuit het thema complexity), dr.ir. Bob Walrave (inzoomend op risicogedrag vanuit velocity) en dr. Nick Benschop (inzoomend op risicogedrag vanuit het thema uncertainty).

Informatie

Het programma vindt plaats op donderdag 11 maart (vanaf 13.30 uur) t/m vrijdag 12 maart 2021 (tot 16.30 uur).
De deelnamekosten zijn €1.850,- (inclusief studiemateriaal, parkeerkaart, diner en lunch).
Indien gewenst kunt u bij de locatie overnachten, hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.
De locatie is Villa Augustus te Dordrecht.
Het programma levert 12 PE-uren op.

Contact en inschrijven

Inschrijving vindt plaats door het inschrijfformulier aan ons te retourneren. U kunt het inschrijfformulier hier downloaden.

Voor alle praktische vragen over de masterclass kunt u zich richten tot de Program Coordinator:

Kirsten Stuij-Dingemanse MSc

E-mailadres
ebridges@ese.eur.nl
Telefoonnummer
010 - 408 14 97
Kamer
Van der Goot Building, Kamer M5-34
Adres
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA
Rotterdam
PostadresESAA
Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen