Behavioral Risk voor Professionals | Masterclass

Professional op het gebied van Behavioral Risk zit achter zijn laptop en kijkt in de camera

Overzicht houden en de juiste beslissingen nemen: dé uitdagingen van projectmanagement anno nu. Logisch eigenlijk, want de complexiteit, dynamiek en afhankelijkheden in projecten nemen almaar toe. Een uitstekende voedingsbodem voor psychologische valkuilen en irrationele besluitvorming, met alle gevolgen van dien. De controle blijven houden tijdens uiterst complexe en vaak ook nog eens multidisciplinaire projecten? De Masterclass Behavioral Risk voor Professionals biedt inzicht en handvatten.

5 collega's overleggen met elkaar

Waarom deze Masterclass?

CIO’s, CFO’s, Projectmanagers, Risicomanagers, Auditors, Controllers, Informatiemanagers… Iedereen die weleens een project heeft geleid, of er alleen al aan heeft deelgenomen, kan het beamen: projecten worden steeds complexer en dit heeft een grote invloed op hoe we risico’s inschatten en hoe we risico’s kunnen beheersen. Daarnaast speelt de technologische ontwikkeling ook een rol: machines, algoritmes en systemen nemen steeds meer werk uit handen en zetten ons op de automatische piloot. Hoe zorgen we ervoor dat we weten wanneer ingrijpen noodzakelijk is en of onze beslissingen op de juiste argumenten gebaseerd zijn? Deelnemers aan de Masterclass Behavioral Risk voor Professionals kunnen onder andere rekenen op het volgende:

  • Inzicht in de ontwikkeling van risicobeheersing en risico-inschatting
  • Tools om het VUCA-model beter te kunnen hanteren
  • De know-how om behavioral risk om te zetten van blinde vlek in een krachtig middel
  • Meer inzicht in de gedragskant van het eigen vakgebied
  • Een veranderde blik op risico’s en het beheersen hiervan  

De belangrijkste informatie van deze Masterclass op een rij

Investering
De investering voor de tweedaagse Masterclass Behavior Risk voor Professionals bedraagt € 1.850,-. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW; studiemateriaal, parkeerkaart, diner en lunch zijn inbegrepen.

Locatie
De Masterclass vindt plaats in de regio Rotterdam; exacte locatie wordt nog nader bekendgemaakt.

Groepsgrootte
Om tijdens de tweedaagse Masterclass Behavioral Risk voor Professionals de interactie zoveel mogelijk te stimuleren, hanteren wij een groepsgrootte van maximaal 18 personen.

Hoewel het juist de mensen zijn die aan het roer staan van complexe projecten, is er in de meeste organisaties nog steeds te weinig aandacht voor hoe we mensen betere beslissingen kunnen laten maken. Krampachtig vast blijven houden aan de oude standaardmodellen van risico, project en (IT)-beheersing blijkt in de praktijk voornamelijk een schijnzekerheid te creëren. En ook de methoden om (IT)-projecten uit te voeren, blijken meer dan eens onbedoeld risicogedrag in de hand te werken.

In de tweedaagse Masterclass Behavioral Risk voor Professionals nemen wij je mee in wat er wél gedaan kan worden om betere beslissingen te nemen. Ook laten wij zien hoe risico-inschattingen en risicobeheersing veranderen als gevolg van toenemende complexiteit en technologische ontwikkelingen. Prominente sprekers en vooraanstaande onderzoekers uit het vakgebied belichten dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken om zo een diepgaand inzicht te verschaffen over deze veranderingen.

Tijdens de Masterclass belichten we hoe risico’s en risicogedrag veranderen in een wereld die wordt gekenmerkt door toenemende Velocity, Uncertainty, Complexity and Ambiguity (het zogenaamde VUCA-model) en prikkelen we je om anders te denken over beheersing van risico’s waarin menselijk gedrag centraal staat. De kennis die je opdoet tijdens dit executive programma zal je kijk op risico’s en het beheersen hiervan veranderen.

Wanneer behavioral risk geen blinde vlek meer is, maar actief op het netvlies staat, is het een krachtig middel dat kan leiden tot robuustere en succesvollere ontwikkeling, inrichting en beheersing van risico’s binnen uw eigen organisatie.  Bij uitstek dus een waardevol programma voor de professional die een betere grip wil krijgen op deze veranderende risico’s en de gedragskant van zijn/haar vakgebied wil leren doorgronden.

Sprekers
Als docenten in dit programma treden op prof. dr. Arco van de Ven (inzoomend op risicogedrag vanuit het thema complexity), dr. Nick Benschop (inzoomend op risicogedrag vanuit de thema’s uncertainty en ambiguity) en dr. ir. Bob Walrave (inzoomend op risicogedrag vanuit het hema velocity).

Programmaleiding
Het programma Behavioral Risk voor Professionals staat onder leiding van prof.dr. Arno Nuijten (inhoud), en drs. Leon Yap (programmamanagement). De Masterclass is ontwikkeld door eBridges, het expertisecentrum Behavioral Risk & Nudges van de Erasmus Universiteit Rotterdam. eBridges bestaat uit een internationaal team van onderzoekers op het gebied van risico’s en Gedragseconomie.

De eerstvolgende editie van de tweedaagse Masterclass Behavioral Risk voor Professionals vindt plaats op donderdag 23 november & vrijdag 24 november 2023.

Het programma Behavioral Risk voor Professionals wordt aangeboden door eBridges, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Masterclass is ontwikkeld voor professionals die werken in complexe (IT-) omgevingen en die meer willen weten van de gedragskant van risico’s. In het bijzonder waardevol voor onder meer CIO’s, CFO’s, Projectmanagers, Risicomanagers, (IT)- Auditors, (IT)-Controllers en Informatiemanagers.

Elke deelnemer ontvangt na afronding van de Masterclass Behavioral Risk voor Professionals een certificaat van deelname vanuit Erasmus Economics & Business Executive Education, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Program Coordinator

E-mailadres
ebridges@ese.eur.nl
Adres
Burgemeester Oudlaan 50, Van der Goot Building | Kamer M5-40
3062 PA
Rotterdam

Meer lezen over Behavioral Risk? Check onderstaande blogs!

De rol van taal in ICT-projecten: 3 eye-openers

Scrabble-blokjes vormen de woorden Choose Your Words

Data volgens de menselijke maat

Foto van enen en nullen waarvan sommige een rood gekleurd hart vormen

Het effect van de naam van je project: 4 inzichten

Een stapeltje blanco visitekaartjes

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen