Law, Society & Crime

Ons departement Law, Society & Crime richt zich sterk op maatschappelijke relevantie en wetenschappelijke impact. Met ons onderzoek en onderwijs staan wij in het centrum van veel actuele debatten in de samenleving en politiek, zowel op nationaal als Europees vlak: of het nu gaat om de strijd tegen ondermijnende criminaliteit, medisch-ethische vraagstukken, harmonisatie van strafprocedures in EU-verband, of compliance met financiële of milieuwetgeving door het bedrijfsleven.  

Nieuws

Unieke veroordeling GGZ Eindhoven voor schuld aan de dood van een 29-jarige patiënt geeft sterk signaal af

Martin Buijsen, hoogleraar Gezondheidsrecht, vertelt over het belang van deze veroordeling.

Schot in zaken rond The Voice Of Holland-misstanden

Joost Nan legt uit waar het bewijs zoal uit kan bestaan en waarom het OM wel of niet tot vervolging overgaat in zedenzaken.  

NWO subsidie voor Erasmus School of Law project FORT-PORT naar de aanpak van ondermijnende criminaliteit in de haven van Rotterdam

FORT-PORT beoogt beter inzicht te creëren in hoe criminele organisaties in en rond de haven Rotterdam opereren om bestrijding te bevorderen.

Wat als je niet de zorg krijgt waar je recht op hebt?

Martin Buijsen, hoogleraar Gezondheidsrecht aan Erasmus School of Law, duidt de acute problematiek in de thuiszorg en de aansprakelijkheid van zorgverzekeraars.
Martin Buijsen

Jing Hiah wordt lid van de Young Erasmus Academy van de Erasmus Universiteit

Op voordragen van Erasmus School of Law, is Jing Hiah lid geworden van de Young Erasmus Academy van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Grondwetswijziging voor LHBTIQ’ers en personen met beperking: waardevol of waardeloos?

Masuma Shahid, promovenda LHBTIQ+ rechten aan Erasmus School of Law, is positief over de uitbreiding van het discriminatieverbod en duidt de juridische impact.
Masuma Shahid - 2023

Designercriminaliteit neemt toe door verheerlijking merkkleding

Robby Roks, universitair hoofddocent Criminologie aan Erasmus School of Law, wijst op de voorbeeldfunctie die bekende rolmodellen voor jongeren hebben.

Zal de verkoop van sigaretten in rook opgaan?

Martin Buijsen, hoogleraar Gezondheidsrecht aan Erasmus School of Law, vertelt over een mogelijk verbod op de verkoop van sigaretten in Nederland.
Martin Buijsen

Wereldwijde onrust over abortuswetgeving heeft geen invloed op Nederlandse wetgeving; “Die wet is in beton gegoten.”

Martin Buijsen, hoogleraar Gezondheidsrecht, geeft een juridische kijk op de wereldwijde veranderende abortuswetgevingen en de Nederlandse wetgeving.

Innovatieve medicijnen “maken pijnlijk duidelijk dat de betaalbaarheid van de gezondheidszorg grenzen heeft”

Volgens André den Exter, universitair hoofddocent Gezondheidsrecht aan Erasmus School of Law, moet de politiek keuzes maken over dure medicijnen.
André den Exter

Evenementen

Stockfoto Microfoon

De sectie start oktober 2019 een lezingenreeks “Gezondheid & Recht” waarin actuele interdisciplinaire thema’s worden besproken. Inspirerende sprekers worden uitgenodigd om studenten en medewerkers te informeren over relevante ontwikkelingen en trends in de gezondheidszorg met juridische en medisch-ethische raakvakken.

Aanmelden voor de lezing? 

De lezingenreeks is bedoeld voor medewerkers en (oud) studenten van de EUR, en overige geïnteresseerden. Heb je interesse in een lezing, noteer de datum in je agenda!
Vragen over en aanmelden voor de lezingen kan bij dit e-mailadres: denexter@law.eur.nl.

2 maart 2022
Dr. Tlaleng Mofokeng, Special Rapporteur on the right of everyone to the enjoyment of the highest attainable standard of physical and mental health, Office of the High Commissioner for Human Rights, Genève

Titel: 'Reproductive health rights'

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen