Law, Society & Crime

Ons departement Law, Society & Crime richt zich sterk op maatschappelijke relevantie en wetenschappelijke impact. Met ons onderzoek en onderwijs staan wij in het centrum van veel actuele debatten in de samenleving en politiek, zowel op nationaal als Europees vlak: of het nu gaat om de strijd tegen ondermijnende criminaliteit, medisch-ethische vraagstukken, harmonisatie van strafprocedures in EU-verband, of compliance met financiële of milieuwetgeving door het bedrijfsleven.  

Nieuws

Joost Nan benoemd tot hoogleraar Straf- en Strafprocesrecht

Joost Nan is per 1 januari 2022 voor een periode van vijf jaar benoemd tot hoogleraar Straf- en Strafprocesrecht (0,2 fte) aan Erasmus School of Law.

Sanne Struijk benoemd tot hoogleraar Sanctierecht

Sanne Struijk is per 1 januari 2022 voor een periode van vijf jaar benoemd tot hoogleraar Sanctierecht (0.2 fte) aan Erasmus School of Law.

Hoe voorkomen we bedreigingen en intimidaties van politici?

Naar aanleiding van het fakkel-incident licht Joost Nan, hoogleraar Straf- en Strafprocesrecht, het effect van strafverzwaring toe.

Heeft het offline halen van gewelddadige videoclips wel zin?

Robby Roks, universitair hoofddocent Criminologie aan Erasmus School of Law, betwijfelt de effectiviteit van het offline halen van drillrapvideo’s.

Een vaccinatieplicht in Nederland is mogelijk, maar “waarom zou je het willen?”

Volgens Martin Buijsen, hoogleraar Gezondheidsrecht aan Erasmus School of Law, is een vaccinatieplicht juridisch gezien mogelijk, maar waarschijnlijk onnodig.

‘Wanneer mag je inbreuk maken op iemands lichamelijke integriteit?’

Andre den Exter, universitair hoofddocent Gezondheidsrecht, was te gast bij Studio Erasmus om te praten over onvrijwillige zorg en verplichte vaccinaties.

Taal is een kostbaar bezit, dus vergeet het Fries niet

Sigrid Hemels en Wibren van der Burg spreken in de Leeuwarder Courant over de rol van Friese taal binnen het (belasting)recht.

De invoering van een vaccinatieplicht lijkt een kwestie van traditie

Martin Buijsen stelt dat een vaccinatieverplichting in Nederland onwaarschijnlijk is, omdat dit niet aansluit bij de nationale traditie van vrijwilligheid.

Hoe voorkomen we de volgende Willem Holleeder of Ridouan Taghi?

Criminoloog Robby Roks vertelt hoe kleine criminelen uit de wijk tot grote spelers in de georganiseerde misdaad doorgroeien en hoe dat wellicht te voorkomen is.

Een coronapas in het hoger onderwijs

Volgens André den Exter, universitair hoofddocent Gezondheidsrecht aan Erasmus School of Law, is een coronapas in het hoger onderwijs nog niet zo’n slecht idee.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen