International Center for Financial law & Governance

Research Centre Erasmus School of Law

Het International Center for Financial law & Governance (ICFG) kent, als onderzoeksinstituut verbonden aan Erasmus School of Law (ESL) van Erasmus Universiteit te Rotterdam (EUR) een sterke focus op het financieel recht en de governance bij financiële ondernemingen. Sinds de oprichting heeft het ICFG verschillende vooraanstaande onderzoekers ondersteund en unieke congressen georganiseerd. We dagen onze fellows uit om te innoveren en de grenzen van standaard juridisch onderzoek te verleggen.

Our mission

Het International Center for Financial law & Governance (ICFG) heeft de ambitie nationale en internationale wetenschappers, professionals en studenten bijeen te brengen om zo te komen tot een hoogwaardige uitwisseling van kennis en ervaring op het terrein van het financieel recht en de governance bij financiële ondernemingen. Hiermee beoogt het ICFG het denken over de wijze waarop commerciële en maatschappelijke belangen in de financiële sector op een duurzame manier verenigd kunnen worden verder te brengen.

Het ICFG hanteert hierbij een multidisciplinaire invalshoek vanuit het perspectief van recht, regulering en governance, waarbij steeds wordt aangehaakt bij belangrijke – periodiek te identificeren – ontwikkelingen. Aan het ICFG zijn interne en externe onderzoekers verbonden die tevens in opdracht van derden onderzoek verrichten. Het ICFG verzorgt onder andere opleidingsprogramma’s en symposia voor studenten, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders.

Naast publicaties in toonaangevende wetenschappelijke bladen, richt het ICFG zich met de ICFG-reeks op het schrijven van handzame en innovatieve publicaties voor de praktijk. 

Our people

Het (management)team van het ICFG bestaat uit:

  • Prof. Kleis Broekhuizen (board member)
  • Prof. Hélène Vletter-Van Dort (board member)
  • Annika Galle (academic director)
  • Shelly Wu (coordinator)

Daarnaast zijn meerdere fellows verbonden aan het ICFG. Binnenkort treft u hier een overzicht van alle fellows aan. Momenteel wordt gewerkt aan uitbreiding van de online-informatie van het ICFG.

Nieuws

ASM International ontvangt prijs voor transparantie over cybersecurity

ASM International heeft de jaarlijkse Cyber Security Annual Report Index prijs gewonnen, uitgegeven door het CLECS en ICFG.

Wat mag een bank van ons weten?

In de financiële sector worden veel beslissingen nu genomen door computers, op basis van big data en kunstmatige intelligentie. Wat betekent dat voor ons?

Hoe gaat een investeringsfonds in farmabedrijven om met belangenconflicten?

Arnoud Pijls, universitair hoofddocent Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law, spreekt in Trouw en de Groene Amsterdammer van een "kwetsbare

Evenementen

Geen evenementen gevonden.

Contact

mr. Shelly Wu

E-mailadres
icfg@law.eur.nl
Adres
P.O. Box 1738
3000 DR
Rotterdam

Pers

Ronald de Groot

Communicatieadviseur

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen