Minoronderwijs aan de EUR

Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam kun je in het derde jaar van je Bachelor een minor volgen. Wil je je specialiseren binnen je vakgebied? Volg dan een minor bij je eigen faculteit of opleiding. Wil je je breder oriënteren, kies dan voor een minor bij een andere faculteit. Wil je je minor bij een andere universiteit volgen? Bekijk dan het aanbod van de TU Delft of de Universiteit Leiden. Sinds een aantal jaar werkt de EUR nauw samen met deze twee universiteiten. 

Waar je keuze ook op valt, met je minor geef je je eigen kleur aan je academische opleiding. 

Minorperiode EUR

De minorperiode aan de EUR is voor alle faculteiten vastgesteld op de eerste tien weken van het academisch jaar. Al het minoronderwijs, inclusief afsluitende toetsen, vindt plaats tijdens deze periode. Voor 2019-2020 betekent dit dat het minoronderwijs staat ingepland van 2 september tot en met 8 november 2019. Minors aan de EUR zijn over het algemeen 15 EC.

Aanmelden voor een minor

Vanaf 1 mei 13:00 uur tot en met 15 juli 2019 23:59 uur kun je je aanmelden voor de EUR-minoren. Kijk snel in ons aanbod als je meer wil weten over onze minoren.

Aanmelden voor een minor gaat op First Come First Serve basis. Op het moment dat de aanmeldperiode van start gaat kan je je direct plaatsen op de minor van jouw keuze. Let wel op; als de minor vol zit, kan je je hier ook niet meer voor aanmelden en zal je een andere minor moeten kiezen.

Klik hier voor meer informatie over de aanmeldperiode. Klik hier toelatingsmatrix om te checken voor welke minoren je toelaatbaar bent.

Nieuw beschikbare plaatsen

In verband met onze samenwerking met de Universiteit van Leiden en de TU Delft, zijn er plaatsen binnen de EUR-minoren gereserveerd voor studenten van deze instellingen. De niet-opgevulde plaatsen worden op 7 juni voor de EUR-studenten vrijgegeven. Let op dat dit dus niet voor elke minor hoeft te gelden. Het vrijgeven wordt gedurende de gehele dag gedaan.

Voor EUR-minoren die voor 7 juni vol zaten, kunnen dan plaatsen beschikbaar komen.
Voor je een nieuwe minorinschrijving kunt doen, moet je je eerst uitschrijven in OSIRIS Student voor je huidige minor.


Let op: het kan zijn dat iemand jouw plek op je huidige minor inneemt, nadat jij je hebt uitgeschreven. Ondertussen kan de nieuwe minor van jouw keuze vol zitten. Wees daar op voorbereid.

Heb je je aangemeld voor een minor in Leiden of Delft? Dan kan je je voor deze minor in- en uitschrijven in OSIRIS tot en met 31 mei 23:59 uur. Hierna is inschrijven voor een minor in Leiden of Delft niet meer mogelijk. Uitschrijven kan dan alleen via de optie ‘Contact Opnemen’ in de minor FAQ’s via ASK Erasmus. Houd er rekening mee dat het tot 5 werkdagen kan duren voordat deze verzoeken zijn behandeld.

Persoonlijk inschrijven

Wij willen je er nadrukkelijk op wijzen dat het aanmelden van een minor persoonlijk gedaan moet worden. Het robotiseren van de aanmelding (bijvoorbeeld het schrijven van een script) zal vervelende consequenties hebben voor jouw eigen aanmelding en voor die van jouw medestudenten.

Geen minor volgen?

Als je besluit om toch geen minor te volgen, bijvoorbeeld omdat je op stage of exchange gaat, vergeet je dan niet uit te schrijven. Uitschrijven kan uitsluitend via de optie ‘Contact Opnemen’ in de minor FAQ’s via ASK Erasmus. Vermeld duidelijk om welke minor het gaat en wij zorgen ervoor dat je in OSIRIS wordt uitgeschreven.

Testimonials

Benieuwd naar wat je kunt verwachten van een minor? Bekijk hieronder testimonials van oud-minorstudenten. 

Your minor at Erasmus University Rotterdam: a testimonial

Your minor at Leiden University: a testimonial

Your minor at Delft University of Technology: a testimonial

Joint minor Responsible Innovation