Boekrecensies en interviews

Student in library

ESJP Book Reviews en Interviews is een forum van het Erasmus Student Journal of Philosophy dat is opgericht om studenten actief te betrekken bij de laatste academische publicaties en werk van academische filosofen.

Als je geïnteresseerd bent in het schrijven van een book review of om een interview af te nemen, stuur dan een email met de titel en de auteur van het boek dat je graag wilt reviewen of het thema en de persoon die je graag wilt interviewen naar esjp@esphil.eur.nl.

Book reviews en interviews worden gepost op de ESPhil website. We zullen ook een selectie van de beste book reviews en interviews publiceren in een van onze edities. Beslissingen hierover worden gemaakt door de Redactie van het ESJP.

Richtlijnen Book Reviews

Lengte en format

 • Reviews zijn tussen de 1.500 en 2.000 woorden.
 • Verstuur het complete review in een Word document, samen met een korte biografie naar esjp@esphil.eur.nl.

Stijl

 • Je review is toegankelijk geschreven en kan worden begrepen door Bachelor studenten Filosofie.
 • Als referentiestijl gebruik je Chicago.
 • Reviews kunnen zowel in het Engels als Nederlands worden geschreven.

Redactieproces en publicatie

 • Ingestuurde reviews worden beoordeeld door de redactie van het ESJP. Zij zullen je voorzien van feedback om de leesbaarheid te vergroten, het aantal grammaticale fouten te minimaliseren, de algemene kwaliteit van het stuk beoordelen en het stuk controleren op feitelijke juistheid.
 • Kleine aanpassingen worden voor vrijwel alle inzendingen gemaakt. Dit bevat met name aanpassingen met betrekking tot stijl. Het kan ook zijn dat je een argument verder moet uitwerken, claims moet controleren of extra informatie of referenties moet toevoegen. Alle aanpassingen worden met de auteur afgestemd voor publicatie.

Voorbeelden

Richtlijnen Interviews

Publiek

 • Het publiek voor de interviews zijn studenten filosofie die graag meer willen weten over het onderzoek en/of leven van academische filosofen.

Basis structuur

 1. Geef achtergrondinformatie over de persoon die je interviewt en zijn of haar onderzoek;
 2. Beschrijf de opzet en de onderwerpen die je gaat bespreken;
 3. Beschrijf wat de geïnterviewde heft gebracht tot zijn of haar positie in het onderzoek dat je bespreekt;
 4. Ga in op interessante elementen van het onderzoek dat de persoon aan het doen is. Beschrijf zijn of haar standpunten in het debat en huidige literatuur.
 5. Eindig met een knaller. Bijvoorbeeld advies over een PhD traject, belangrijke studietips, aanbevolen boeken of andere tips die interessant zijn voor studenten Filosofie.

Examples

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen