Waarom deze studie

Psychologie

Waar gaat deze studie over?

Wil jij menselijk gedrag beter begrijpen? Wil jij mensen of organisaties helpen om hun problemen aan te pakken? Kies dan voor de bachelor Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Past deze studie bij jou?

  • Door het intensieve en activerende onderwijs, in kleine groepen studenten, leer je de stof, je medestudenten en docenten goed kennen.
  • Het vaardighedenonderwijs bereidt je goed voor op de beroepspraktijk.
  • Er komen onderwerpen aan bod uit de verschillende richtingen binnen de psychologie.
  • En je studeert in de wereldstad Rotterdam!

Testimonials

Wesley Chinkoe

Wesley Chinkoe - Student Psychologie

Ik heb geleerd om kritischer te denken en vanuit meerdere perspectieven te kijken naar een kwestie.
Wesley Chinkoe - student Psychologie
Ik heb geleerd om kritischer te denken en vanuit meerdere perspectieven te kijken naar een kwestie.

Na een jaar Geneeskunde te hebben gestudeerd aan de Erasmus Universiteit, besloot ik me in te schrijven voor de bachelor Psychologie, omdat ik meer wilde leren over het menselijk gedrag. Voor mij was het geen lastige keuze om te gaan studeren aan de EUR, vanwege de praktische locatie en het Probleem Gestuurd Onderwijs, waar deze studie op gebaseerd is. PGO houdt in dat het studiemateriaal op een actieve manier wordt doorgenomen samen met een groep medestudenten.

Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat deze actieve manier van studeren beter werkt voor het onthouden van informatie dan de normale manier van studeren. Nu ik al bijna twee jaar Psychologie heb gestudeerd, kan ik zeggen dat ik veel kritischer ben geworden. Daarnaast heb ik geleerd dat er veel verschillende perspectieven zijn op een probleem en dat meerdere perspectieven enorm kunnen helpen bij het krijgen van een compleet beeld van een situatie.

Naar mijn mening kan iedereen die geïnteresseerd is in het functioneren van mensen en de interactie tussen mensen zich aanmelden voor deze bachelor. Het curriculum van deze studie is erg breed; zo leer je hoe een psycholoog kan werken binnen een bedrijf bij Organisatiepsychologie, maar leer je ook mensen behandelen en diagnosticeren bij Klinische Psychologie. Ik zelf vind neuropsychologie en klinische psychologie het meest interessant.

Wesley Chinkoe - student Psychologie

Amusu Okamoto

Amusu Okamoto - Student Psychologie

De diversiteit binnen de studenten en het kleinschalige, interactieve onderwijs waren voor mij de hoofdredenen om voor de EUR te kiezen.
De diversiteit binnen de studenten en het kleinschalige, interactieve onderwijs waren voor mij de hoofdredenen om voor de EUR te kiezen.

Zelf heb ik lang getwijfeld over mijn studiekeuze, maar het menselijk gedrag is iets wat ik altijd interessant heb gevonden. Waarom maken mensen bepaalde keuzes? Hoe komt het dat mensen in groepen mogelijk ander gedrag vertonen dan wanneer zij alleen zijn? Dit waren altijd vraag stukken geweest die mijn interesse wisten te weken, mede hierdoor heb ik gekozen voor de studie Psychologie. Ondanks het feit dat de studie Psychologie op vele universiteiten in Nederland wordt aangeboden, vond ik het geen lastige beslissing om voor de Erasmus Universiteit Rotterdam te kiezen. De diversiteit binnen de studenten en het kleinschalige, interactieve onderwijs waren voor mij de hoofdredenen om voor de EUR te kiezen.

De studie is zo ingericht dat je in de eerste twee jaar van je studie kennis opdoet van verscheiden domeinen binnen de psychologie. Zo leer je bijvoorbeeld bij cognitieve psychologie hoe het komt dat veel mensen denken dat Rotterdam westelijker ligt dan Parijs. Doordat het curriculum op deze manier ingericht is het mogelijk om veel te ontdekken en leren wat jezelf leuk vindt. Zo ben ik er in mijn eerste twee jaar achter gekomen dat ik zowel de klinische als de arbeid en organisatie kant leuk vind.

Halverwege mijn tweede jaar heb ik ervoor gekozen om een bestuursjaar te doen bij SPS-NIP, gedurende deze periode heb ik mij kunnen ontplooien buiten de vier muren van de universiteit. Tijdens mijn bestuursperiode heb ik gemerkt dat ik organizational behaviour en werkprestatie leuke onderwerpen vind binnen de arbeid en organisatiepsychologie

Tot slot wil ik studiekiezers meegeven om vooral langs te gaan bij de EUR om de sfeer te komen proeven. Na de open dag voelde ik mij direct op mijn plaats en vertrouwd met de universiteit.

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen