Vacatures? Stages? Traineeships?

Heb je een interessante vacature die je met onze doelgroepen wilt delen? Klik op de verschillende vakgebieden om de stagemogelijkheden te bekijken. Neem contact op met een van onze stagecoördinatoren.

Stagemogelijkheden

De praktijkstage is een verplicht onderdeel in het tweede jaar van de bachelor opleiding bestuurskunde. Gedurende 10 weken lopen de studenten 4 dagen per week stage. In 2024 loopt de stageperiode van 9 januari tot en met 17 maart.

Waarmee kunnen onze studenten je helpen?

Onze bestuurskunde studenten beschikken over een breed scala aan onderzoeksvaardigheden (o.a. literatuuronderzoek, interviewen, basis SPSS, beleidsadvisering) en zijn daarom breed inzetbaar. Wij zijn op zoek naar organisaties in het openbaar bestuur of in de publieke sector. Het accent van de stage ligt voornamelijk op meewerken in de stage-verlenende organisatie: de student voert dus bij voorkeur voornamelijk taken en activiteiten uit die deel uitmaken van de werkzaamheden van de organisatie. Studenten kunnen bijvoorbeeld meewerken aan het uitwerken van een nota, een rapport, een jaarverslag, een project of een presentatie.

Help jij onze studenten aan een stageplek?

Zijn er binnen jouw organisatie mogelijkheden voor studenten Bestuurskunde om stage te lopen, en/of heb je misschien zelf interesse in de dankbare rol als stagebegeleider voor onze studenten? Dan komen wij graag met jou in contact!

Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline Pels, MSc, stagecoördinator Bestuurskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam via pels@essb.eur.nl.

Stagemogelijkheden

De praktijkstage is een verplicht onderdeel in het tweede jaar van de bachelor opleiding sociologie. Gedurende 10 weken lopen de studenten 4 dagen per week stage. In 2024 loopt  de stageperiode van 9 januari tot en met 17 maart.

Waarmee kunnen onze studenten je helpen?

Onze sociologie studenten beschikken over een breed scala aan onderzoeksvaardigheden (o.a. literatuuronderzoek, interviewen, basis SPSS, beleidsadvisering) en zijn daarom breed inzetbaar. In principe is elke organisatie waar sociologisch onderzoek op academisch niveau mogelijk een optie. Hiernaast zijn wij op zoek naar organisaties in de publieke sector. In de publieke sector kunnen de stagewerkzaamheden zowel in het teken staan van onderzoek als beleidstechnisch van aard zijn. Tot slot kunnen onze studenten ook stagelopen op een HR afdeling. De organisatiesociologie maakt namelijk onderdeel uit van het programma. 

Help jij onze studenten aan een stageplek?

Zijn er binnen jouw organisatie mogelijkheden voor studenten Sociologie om stage te lopen, en/of heb je misschien zelf interesse in de dankbare rol als stagebegeleider voor onze studenten? Dan komen wij graag met jou in contact!

Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline Pels, MSc, stagecoördinator Sociologie, Erasmus Universiteit Rotterdam via pels@essb.eur.nl.

Stagemogelijkheden

Zowel in het derde jaar van de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen als in de verschillende masteropleidingen: Orthopedagogiek, Opvoedvraagstukken en Onderwijswetenschappen lopen de studenten een stage, waarin zij de connecties, kennis en ervaring opdoen die hen weer dichter bij hun droombaan brengen. Wij zijn daarin altijd op zoek naar stage-instellingen en stagebegeleiders die onze studenten hierbij willen helpen.

Waarmee kunnen onze studenten je helpen?

Onze studenten kunnen aan de slag in een breed werkveld: het basis-, middelbaar-, hoger- of speciaal onderwijs, de jeugdhulpverlening, de gehandicaptenzorg, de generalistische basis GGZ en gespecialiseerde GGZ voor kind en jeugd, de overheid. Zij kunnen daarbij verschillende stageactiviteiten uitvoeren, zoals het doen van wetenschappelijk onderzoek, diagnostiek, indicatiestelling, behandeling of begeleiding, beleidsontwikkeling, advisering of het ontwerpen van onderwijs en preventie- en interventieprogramma’s.

Help jij onze studenten aan een stageplek?

Zijn er binnen jouw organisatie mogelijkheden voor studenten Pedagogische Wetenschappen om stage te lopen, en/of heb je misschien zelf interesse in de dankbare rol als stagebegeleider voor onze studenten? Dan komen wij graag met jou in contact!

Neem voor meer informatie contact op met de stagecoördinatoren Rian Zijderveld en Marije Vermeulen: internship.ped@essb.eur.nl.

Stagemogelijkheden

In het tweede deel van de master gaan studenten voor de eerste keer echt kennismaken met het werkveld. Een spannende ervaring waar veel studenten erg naar uitkijken.

Waarmee kunnen onze studenten je helpen?

We hebben studenten in onze master van inmiddels 9 afstudeerrichtingen, van wel 20 nationaliteiten en bieden studenten de optie om onderzoeksstages en praktijkstages te doen buiten de universiteit.

Ook de gevonden stageplekken zijn erg divers. Zo zijn er studenten die op de HR afdeling van grote multinationals stagelopen, maar ook studenten die binnen een kleine GGZ instelling ervaring opdoen met diagnostiek en behandeling. Studenten kunnen onderzoek doen binnen een academisch ziekenhuis naar psychopathologie onder jongeren, maar ook zelf opzoek gaan naar een passend onderzoeksproject buiten de universiteit.

Met name voor onze studenten van de klinische afstudeerrichtingen en voor internationale studenten is het een uitdaging om een praktijkstage te vinden.

Help jij onze studenten aan een stageplek?

Lijkt het jou of jouw collega’s leuk om studenten een kans te bieden om kennis te maken met jullie werk als psycholoog? Wij zijn doorlopend opzoek naar stage instellingen die een begeleidingsplek hebben voor onze masterstudenten.

Wil je meer informatie of overleggen over de mogelijkheden, neem dan contact op met Sashank Nyapati of Julia Baur, stagecoördinatoren Psychologie, via Internship.psy@essb.eur.nl

Overige vakgebieden: Alumni relations officer | alumni@essb.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen