Verschillen tussen mensen in organisaties

station met mensen
man en vrouw bestuderen grote vellen papier.
Raeng

Wat onderzoeken we?

Mensen verschillen van elkaar in persoonlijkheid, culturele achtergrond, capaciteiten en interesses. Wij onderzoeken hoe zulke verschillen samenhangen met, onder andere, iemands werkmotivatie, prestatie en stressbestendigheid. Wat is bijvoorbeeld de beste meting van persoonlijkheid om prestaties te voorspellen? Hoe hebben culturele verschillen invloed op communicatie tussen collega’s?

Waarom doen we dit onderzoek en op welke manier?

Individuele verschillen tussen mensen hebben een relevante invloed op het gedrag op de werkvloer (en daarbuiten). Het begrijpen van verschillen tussen mensen is belangrijk om te voorspellen hoe mensen zich zullen gedragen. Dit soort informatie is onder andere nuttig bij de personeelsselectie in organisaties. Maar het is ook van belang om mensen in organisaties in te zetten op plekken die het best passen bij hun karakter en vaardigheden.

Hoe maakt ons onderzoek impact?

De kennis en expertise die is verkregen uit ons onderzoek wordt op verschillende manieren in de praktijk gebruikt, bijvoorbeeld om personeelsselectieprocedures in organisaties te verbeteren. Verschillende organisaties, zoals de Nationale Politie, Ministerie van Financiën en de Raad voor de Rechtspraak, hebben de experts van de onderzoeksgroep gevraagd om hun selectieprocedures te evalueren en advies te geven over de selectie. Vragenlijsten die de onderzoeksgroep heeft ontwikkeld en die individuele verschillen tussen mensen meten worden bijvoorbeeld door selectie- en assessmentbureaus en consultancy-organisaties gebruikt. Daarnaast wordt de verkregen kennis op verschillende manieren op het publiek overgebracht, onder meer in krantenartikelen en radioprogramma’s.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen