Studio Erasmus

Talkshow
three people talking on studio erasmus
Datum
dinsdag 9 apr 2024, 20:00 - 21:45
Type
Algemeen
Gesproken taal
Nederlands
Locatie

Theater Rotterdam

Meld je aan! Voeg toe aan agenda
three people talking on chairs on the set of studio erasmus

Studio Erasmus is de talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 9 april onder meer over onze obsessie met superhelden, het wel of niet investeren in wapenhandel door pensioenfondsen, en hoe we onze smartphone te baas kunnen blijven.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met deze editie op het programma:

  • Moeten pensioenfondsen meer in wapens investeren? Onno Steenbeek (hoogleraar Risicobeheer van Pensioenfondsen) over het morele kompas van het grote geld. Moet er meer geld naar wapens? Minder naar fossiel? En welke rol hebben institutionele beleggers eigenlijk in het creëren van een betere wereld?
  • Is je telefoon de baas, of jij? Daantje Derks (hoogleraar Technology Facilitated Work-Life Integration) over hoe de alomtegenwoordigheid van de smartphone heeft geleid tot een vervaging van de grens tussen werk en privé. Hoe zorgen we dat we hier niet aan ten onder gaan, maar vooral de voordelen van technologie kunnen benutten?  
  • Waarom zijn we zo geobsedeerd door superhelden? Etienne Augé (docent Erasmus School of History, Culture, and Communication) en Barry Fitzgerald (TU Eindhoven) schreven het boek Superheroes waarin ze op zoek gaan naar de verklaringen voor de populariteit van het grootste filmgenre van dit moment. Zijn superhelden een spiegeling van de maatschappij?  
  • Moet bij een medisch of verkeersongeluk het contact tussen slachtoffer en veroorzaker makkelijker worden gemaakt? Minicollege door Femke Ruitenbeek-Bart (Erasmus School of Law) over haar promotieonderzoek naar hoe veroorzakers ongelukken ervaren. Kan contact beide partijen helpen in het verwerkingsproces?
  • Met muziek van de Erasmus Music Association

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

Kun je niet wachten tot de volgende editie? Kijk of luister vorige edities terug via YouTube of Spotify!

Meer informatie

Datum: Dinsdag 9 april 2024
Tijd: 20:00 uur 
Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg (schouwburgplein 25, Rotterdam) 
Moderatie: Geert Maarse
Toegang: gratis

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale en Theater Rotterdam.

Gerelateerde content
Studio Erasmus is de talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit met interviews, minicolleges en livemuziek.
three people talking on chairs on the set of studio erasmus
Slimme bommen, robots op het slagveld of automatische drone-aanvallen. Dit zijn slechts enkele toepassingen van Artificial Intelligence in oorlogsvoering.
Two toy soldiers in green
Tijdens Understanding Today's India duikt dr. Nicolas Blarel in de huidige ontwikkelingen binnen de grenzen van India en daarbuiten. Hoewel het land de afgelope

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen