Stem alstublieft tijdens de Tweede Kamerverkiezingen!

Buitenlandse filosofen van de Erasmus Universiteit Rotterdam vragen Rotterdammers om te stemmen

Henk Oosterling maakt kans op de Socratesbeker 2017

Met het boek 'Waar geen wil is, is een weg'

2 masters ontvangen predicaat 'top opleiding'

MA Filosofie & Research Master in Philosophy and Economics

Geactualiseerde editie van Jos de Muls Paniek in de polder: Polytiek in tijden van populisme

Wat te doen met populistische leiders als Wilders, Trump, Orbán en Erdoğan?

Bayle’s Briefwisseling compleet (1999-2017)

Wiep van Bunge maakte deel uit van de redactie

Faculteit der Wijsbegeerte

Durven doordenken over de dingen die er toe doen

De Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam biedt gedegen en vernieuwend onderwijs en onderzoek. Volgens de visitatierapporten Onderwijs en Onderzoek behoort de Rotterdamse Faculteit der Wijsbegeerte tot de beste van Nederland. Het onderwijs wordt positief gewaardeerd en de faculteit is reeds geruime tijd opvallend succesvol in het verwerven van onderzoeksubsidie, met name bij NWO.       

De Rotterdamse Faculteit der Wijsbegeerte biedt twee bacheloropleidingen aan: de Bachelor Wijsbegeerte en de Engelstalige Bachelor Double Degree with Philosophy. Voor studenten in de masterfase biedt de faculteit de MA Philosophy en de Research Master in Philosophy and Economics aan.

Uniek aan het onderwijs en onderzoek aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de EUR is de opdeling in vier leerstoelgroepen, te weten Filosofie van Mens en Cultuur, Theoretische Filosofie, Praktische Filosofie en Geschiedenis van de Filosofie. De filosofen van de Erasmus Universiteit Rotterdam kenmerken zich door een prominente rol in het academische filosofische debat en grote betrokkenheid bij kwesties in het publieke domein.