Prof.dr.mr. Edwin Rabbie is benoemd op de Erasmus leerstoel

Prof.dr.mr. Edwin Rabbie (1957) is vanwege het Trustfonds benoemd als bijzonder hoogleraar op de Erasmus leerstoel van de Faculteit der Wijsbegeerte.

Van 2013 tot en met 2016 bekleedde hij aan de Erasmus School of History, Culture an Communication de Elie van Rijckevorsel leerstoel Cultuurgeschiedenis vanwege de Erasmus Stichting. Prof.dr.mr. Edwin Rabbie studeerde Klassieke talen aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1986 promoveerde op Cicero. In Leiden studeerde hij Nederlandse recht. Hij was onder andere verbonden aan het Huygens Instituut (KNAW) en is een groot expert op het gebied van Erasmus en Grotius. De komende jaren zal hij werken aan een editie van Erasmus’ parafrasen op het Nieuwe Testament. Hij combineert zijn werk als geleerde met een positie als senior rechter in de rechtbank Den Haag.

Publicatiedatum: 17 maart 2017