Studeren in Rotterdam

Arbeidsrecht
Campus Woudestein Erasmus Universiteit Rotterdam

Rotterdam is een stad vol verrassingen. Zonder tips van een Rotterdammer is het lastig om de leukste plekken te vinden. We helpen je alvast op weg. Lees meer over studentenstad Rotterdam, bekijk tips voor het vinden van de leukste studieplekken op campus en welke studentenverenigingen er zijn om je studentenleven te verrijken.

Studenten drinken thee op het terras voor EUC.

Ontdek Rotterdam

Met meer dan 175 nationaliteiten is Rotterdam een culture smeltkroes. Dat merk je ook aan de verschillende restaurants, bars, koffietentjes en take-aways. Pak de metro naar de kleine restaurantjes aan het Deliplein op Katendrecht, of ga met een e-scooter naar de eettentjes en cafés aan de Witte de Withstraat. Uitgaan en stappen kan altijd in Rotterdam. Van de clubs Maassilo en Annabel tot bars aan de Nieuwe Binnenweg en in het Oude Noorden.

Rotterdam staat bekend om haar kunst, cultuur en architectuur. Bezoek een van de vele musea, bekijk de stad vanaf hoogte op de Euromast, ga langs bij de Kubuswoningen of wandel over de Kop van Zuid. De Erasmusbrug is het beeldmerk van de stad geworden en vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de skyline. Rotterdam is een groene stad met tientallen parken. Het Kralingse Bos is het grootste park van de stad en ligt dichtbij Campus Woudestein. Het gezellige Vroesenpark en het strand van Hoek van Holland zijn andere aanraders in de zomermaanden.

Student studying in the Food Plaza.
Alexander Santos Lima

Studeren op onze universiteit

Erasmus Universiteit Rotterdam heeft campussen op vier locaties, waarvan drie in Rotterdam en één in Den Haag. Campus Woudestein in Rotterdam is de grootste. Dit zijn een aantal leuke studieplekken op Campus Woudestein:

1. De Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek is een goede plek om te studeren als je je wilt focussen voor een tentamen of als je geconcentreerd wilt werken aan een projectdeadline. Vergeet niet om van tevoren een studieplek te reserveren!

2. Food Plaza

Bij Erasmus Food Plazade campus foodcourt, kun je elk moment van de dag terecht - of het nu voor een maaltijd is, een hartige snack, iets zoets of koffie. Ook is het een goede studieplek als je even de stilte zat bent en wat wilt eten tijdens het studeren.

3. Erasmus Sport Café

In het Erasmus Sport Café kun je de hele dag door terecht. Het Erasmus Sport Café is ook een uitstekende meetingplek voor of na colleges en ook studeren is hier een optie!

Ontdek de campus via de aftermovie van de Master Open Dag van maart 2023

Students walk across campus during the open day.

Aftermovie Master Open Day 2023

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen