Beleid en Politiek

Is deze studie iets voor jou?

In deze specialisatie staat de vraag centraal hoe je in een complexe context tot effectief en legitiem beleid kunt komen en hoe je slim kunt opereren op het snijvlak van media, politiek en samenleving

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Master
Diploma
MSc
Vorm
Fulltime
Voertaal
Nederlands
Tijdsduur
1 jaar
Studiepunten (EC)
60
Startdatum
September
Aanmelddeadline (EEA)
17 juni
Bekijk alle

Het studieprogramma in het kort

Voel jij je uitgedaagd door maatschappelijke vraagstukken waarover de meningen verschillen? Dan biedt de masterspecialisatie Beleid en Politiek jou alle mogelijkheden om de benodigde bagage op te doen om daarmee aan de slag te gaan.

Waarom deze studie

Bekijk de opleidingsvideo

Student aan het woord - Beleid en Politiek

Dit ga je leren

De masterspecialisatie Beleid en Politiek leert je de dynamiek van beleidsprocessen te begrijpen, maatschappelijke vraagstukken te doorgronden en effectieve strategieën en interventies te ontwerpen.

Bekijk het studieprogramma

Past deze studie bij jou?

Tijdens de master verdiep je je in actuele vraagstukken op het gebied van beleid en politiek, zoals de energietransitie en het integratievraagstuk. Ook leer je om het overheidsbeleid vanuit diverse invalshoeken te analyseren. Je houdt rekening met de rol van media, waardenpluriformiteit en een terugtredende overheid. Daarnaast kun je reflecteren op een passende rol voor de overheid in een assertieve en energieke samenleving.

Meer weten? Ontmoet ons hier

Studenten die elkaar ontmoeten

Kom alles te weten over deze opleiding op één van onze (online) evenementen.

Bekijk al onze evenementen

Carrièremogelijkheden na je studie

Na je master ben je als bestuurskundige in staat om op academisch denkniveau bestuurders gezaghebbend te adviseren over de aanpak van complexe vraagstukken.

Bekijk jouw toekomst

Student Testimonials

Merel Bezemer - Beleid & Politiek

Je gaat deze master erg interessant vinden als je meer te weten wilt komen over de wisselwerking tussen beleid en politiek en het gehele spinnenweb daaromheen
Je gaat deze master erg interessant vinden als je meer te weten wilt komen over de wisselwerking tussen beleid en politiek en het gehele spinnenweb daaromheen

De titel van de master geeft eigenlijk al goed weg wat de kern is van wat je gaat leren. Vind je het interessant om meer te weten te komen over de wisselwerking tussen het bedrijven van politiek en het maken van beleid? Dan is deze master wellicht iets voor jou! Tijdens de master zul je door middel van theorie en opdrachten dieper op gaan in de materie, denk hierbij bijvoorbeeld aan de rol van media binnen de politiek. Maar ook de complexe samenleving en hoe je rekening kunt houden met onzekerheid zijn onderwerpen die aan bod komen. In het begin kan het wat overweldigend over komen, omdat je merkt dat je bijna elk onderwerp wel aan elkaar kunt verbinden. Aan het einde van je master heb je echter genoeg handvatten opgedaan – bijvoorbeeld door het schrijven van een beleidsadvies in essayvorm – om met de hedendaagse complexiteit aan de slag te gaan tijdens je baan.

Naast de theorie en opdrachten maakt een stage deel uit van het mastprogramma. Ik vind dit een groot voordeel aan onze bestuurskunde masters, omdat je op deze manier een kijkje kunt nemen bij wellicht wel jouw toekomstige werkgever. Daarnaast zie je bij jouw stageorganisatie snel de geleerde stof terug en kun je dit vervolgens gebruiken bij het schrijven van je scriptie.

De master Beleid en Politiek is een master voor personen die graag naast het leren van theorie ook praktijkervaring willen opdoen. Je gaat deze master erg interessant vinden als je meer te weten wilt komen over de wisselwerking tussen beleid en politiek en het gehele spinnenweb daaromheen. Vergeet ook niet dat je studeert in een stad waar je ook veel van de theorie terug kunt vinden in de praktijk.

This vibrant city offers a variety in art, nightlife, culture and sports. Everything you wish for to enjoy your student life to the fullest.

Experience the city here
Your student life starts in the vibrant city of Rotterdam

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Unibuddy

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen