Actualiteitencollege: Jongeren en corona

Actualiteitencollege over hoe jongeren de coronacrisis doorkomen. En hoe helpen we ze aan een goede toekomst ná de crisis?

Jongeren worden hard getroffen door de coronamaatregelen. Uit onderzoek blijkt dat 75% van de jongeren tussen 18 en 35 jaar op dit moment mentale klachten heeft. Het gebrek aan sociaal contact en afleiding zorgt voor stress en moedeloosheid bij deze groep.

Wetenschappers zijn hard bezig om oplossingen aan te dragen voor jongeren in deze crisis. Het SYNC Lab (Erasmus Universiteit Rotterdam) doet al sinds het begin van de coronacrisis onderzoek naar hoe jongeren de crisis ervaren en we ze de crisis door kunnen helpen. Daarbij worden jongeren zelf ook actief betrokken en wordt hen gevraagd naar tips & tricks hoe bijvoorbeeld toch vrienden te zien, muziek te maken of aan school of studie te werken?

Tijdens dit Actualiteitencollege deelt Suzanne van de Groep, een van de onderzoekers van SYNC Lab, haar kennis en geeft inzage in de resultaten van het onderzoek om zo een antwoord te vinden op de volgende vragen: hoe komen jongeren de coronacrisis door? En hoe helpen we ze aan een goede toekomst ná de crisis?

Na afloop van het Actualiteitencollege geven Mathilde Lones van het Rotterdamsch Studenten Gezelschap - winnaar van de prijs voor het beste idee om coronabesmetting onder studenten tegen te gaan – en Lotte van den Bergh van den Rotterdamse Kamer van Verenigingen, een eerste reactie en is er ruimte voor vragen van en een gesprek met het online publiek.

Jongeren en corona

Meer informatie

Dit programma wordt georganiseerd door Studium Generale en Arminius.

Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen