Afscheid hoogleraar Johan Witteveen

Afscheid hoogleraar Johan Witteveen

Nog nooit heeft hij gedreigd zijn partij, de VVD, de rug toe te keren. Toch is de kritiek van de ‘sociaal-liberaal’ op het huidige kabinetsbeleid niet mals. Het veel beleden ideaal van Nederland als zuinige exportkampioen strookt niet met logisch economisch denken, zo stelt Johan Witteveen vandaag, 15 mei, in zijn afscheidsrede in Rotterdam. Na een halve eeuw neemt hij officieel afscheid als hoogleraar van wat nu Erasmus School of Economics heet. In Het Financieele Dagblad, d.d. 15 mei 2014 wordt hier aandacht aan besteed door middel van een interview met Witteveen.

‘Het handelsoverschot gaat samen met een spaaroverschot: bedrijven investeren te weinig, en pensioenfondsen en verzekeraars beleggen nog maar mondjesmaat in eigen land. Een gemiste kans, het spaaroverschot geeft aan dat we de mogelijkheid hebben meer te investeren in de economie’, aldus Witteveen.

Meer informatie

Klik hieronder voor het interview in Het Financieele Dagblad, 15 mei 2014.

Daarnaast is er ook nog een artikel op de voorpagina en een artikel met commentaar in Het Financieele Dagblad verschenen, 15 mei 2014.