Ban Ki-moon bezoekt Erasmus Universiteit Rotterdam

Ban Ki-moon bezoekt Erasmus Universiteit Rotterdam

Op woensdag 20 april 2016 bezoekt Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij ontvangt dan de World Leader Cycle Award uit handen van de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) voor zijn verdiensten.  

De World Leader Cycle Award is een prijs voor wereldleiders die van grote betekenis zijn (geweest) voor internationale politiek, economie of maatschappij. De award erkent wereldleiders die een aanzienlijk verschil hebben gemaakt voor het leven van mensen over de hele wereld.

Bruggenbouwer
Mr. Ban Ki-moon is de huidige secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Binnen deze aanstelling heeft hij volgens EFR bewezen een ware bruggenbouwer te zijn, een stem te geven aan de zwakkeren binnen de samenleving en op succesvolle wijze thema's als duurzame ontwikkeling, ontwapening en vrouwenrechten aan de kaak te stellen. Ook in zijn eerdere diplomatieke carrière heeft hij veel resultaten bereikt op het gebied van vredeshandhaving, duurzaamheid en mensenrechten. Het is om deze redenen dat de EFR Ban Ki-moon als een ware wereldleider beschouwt. 

Eerdere winnaars waren onder andere Herman van Rompuy, Anders Fogh Rasmussen (NAVO) en Helmut Kohl. 

De World Leader Cycle Award ceremonie is bedoeld als bron van inspiratie voor de student. De ceremonie vindt plaats van 17.00 tot 18.00 uur in de aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor verdere informatie over het programma: www.efr.nl/bankimoon. Aanmelden is niet meer mogelijk. 

Meer informatie

Meer informatie bij EFR: bankimoon@efr.nl