Complimenten zorgen voor hogere productiviteit

RTL Nieuws
Image - Robert Dur

Recentelijk werd Robert Dur, hoogleraar economie van prikkels aan Erasmus School of Economics, door RTL Nieuws geïntverviewd over het ontvangen van complimenten op de werkvloer. Wat blijkt? Het ontvangen van complimenten brengt een hogere productiviteit onder werknemers met zich mee.

Het ontvangen van complimenten geeft een voldoenend gevoel. Uit recent onderzoek van Dur blijkt dat het op de werkvloer zelfs leidt tot een hogere productiviteit. Daar zit echter wel een aantal haken en ogen aan. Als complimenten (te) vaak worden uitgedeeld, lijkt het niet meer bijzonder om er een te ontvangen en kan het compliment ‘minder waard’ worden. Anderzijds kan het te exclusief worden van complimenten een demotiverende werking hebben op werknemers, aldus de hoogleraar.

Over waarom complimenten vaak leiden tot hogere productiviteit, is Dur erg duidelijk: ‘het wordt dan gezien als een goed gebaar. Mensen denken dan: dit is een werkgever die bijzondere dingen opmerkt en ons waardeert. Die collega’s zijn dan bereid om harder te werken, omdat ze wat aardigs terug willen doen.’

Professor
Meer informatie

U kunt het volledige artikel van RTL Nieuws, 28 februari 2024, hier lezen. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen