Databank van de Maand: America’s Historical Government Documents

Doe je onderzoek naar Amerikaanse of eigentijdse wereldgeschiedenis? Neem dan eens een kijkje in de databank America’s Historical Government Documents.

Hierin vind je gedigitaliseerde materialen uit de Amerikaanse parlementaire en regeringsarchieven uit de periode 1789-1994, zoals rapporten, wetsvoorstellen en wetten, petities, verdragsteksten en verslagen van de beraadslagingen van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden en hun commissies.

Doordat de databank materiaal uit 200 jaar Amerikaanse politieke geschiedenis bevat, kun je niet alleen belangrijke gebeurtenissen als de beurskrach van 1929, de Amerikaanse deelname aan de Tweede Wereldoorlog, of de Watergate-affaire bestuderen, maar ook langetermijnontwikkelingen als de emancipatie van zwarte Amerikanen – van de debatten over de afschaffing van de slavernij in het midden van de negentiende eeuw tot de afkondiging van de Civil Rights Act in 1964 (en verder) – onderzoeken op basis van de bronnen zélf.

De databank bestaat uit 3 delen:

  • American State Papers, 1789-1838
  • U.S. Congressional Serial Set, 1817-1994
  • Senate Executive Journals, 1789-1980

Toegang

Check de databank in de History Guide of de A-Z databankenlijst, of ga direct naar America’s Historical Government Documents.

Meer informatie

Vragen? Stel ze via library@eur.nl of bel 010-4081189