‘De master Indirecte Belastingen: een aanrader voor studenten met interesse in economie en recht!’

door: Carmen Noorlander

Mijn naam is Carmen Noorlander, ik ben 22 jaar en student aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Op dit moment volg ik de master Fiscale Economie –  Indirecte Belastingen. Hiervoor heb ik de bachelor Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit gevolgd. Daarnaast volg ik in het kader van het dubbele programma in economie en recht de bachelor Rechtsgeleerdheid.

Indirecte Belastingen voor mij een logische keuze

Juist vanwege mijn achtergrond in zowel economie als recht, is de master Fiscale Economie –  Indirecte Belastingen voor mij een logische keuze geweest. De btw is namelijk een relatief juridische belasting, waarbij doorgaans wordt aangesloten bij de contractuele bepalingen. Daarnaast sprak de btw mij in de bachelor al aan door concrete vraagstukken die in het vak Omzetbelasting aan bod kwamen; vraagstukken waar ik me echt iets bij kon voorstellen. De btw komt namelijk overal in het dagelijks leven terug, zoals bij het kopen van een broodje bij de bakker of het verkopen van boeken via Bol.com. Bovendien is de btw vanwege de Europese aspecten ervan constant in beweging. Aan het eind van de bachelor Fiscale Economie heb ik een werkstudentschap in de btw-praktijk gelopen, waardoor mijn interesse voor de btw werd bevestigd. Uiteindelijk heeft de masterclass over handelsoorlogen (ook een onderwerp in de master) voor mij de doorslag gegeven: Indirecte Belastingen moest het worden!

Veelzijdige master

Van deze keuze heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt gehad. De master Fiscale Economie – Indirecte Belastingen is een veelzijdige master, waarin je als student voldoende wordt uitgedaagd. Een greep uit de veelzijdige onderwerpen die aan bod komen, zijn de Brexit, de nieuwe btw-regels voor e-commerce en de classificatie van goederen voor douanedoeleinden. Maar ook bredere vraagstukken over hoe de btw efficiënt kan worden ingericht, of er een verlaagd btw-tarief op groente en fruit moet worden ingevoerd en hoe de toekomstige rol van de belastingadviseur in het licht van de technologische ontwikkelingen eruit zal zien, komen aan bod. Daarbij worden de onderwerpen door de enthousiaste (gast)docenten op een levendige en interactieve manier overgebracht.

Ook het onderwijs in de master Fiscale Economie – Indirecte belastingen is veelzijdig, waarbij regelmatig schrijf- en samenwerkingsopdrachten op het programma staan. Hierdoor worden binnen de master makkelijk contacten gelegd met medestudenten. Ik kan de master Fiscale Economie – Indirecte Belastingen dan ook aan iedereen met interesse in economie en recht aanraden. Daarbij geldt: hoe meer tijd en energie je in de master steekt, hoe leuker het wordt!

Gerelateerde opleiding
De masterspecialisatie Indirecte Belastingen richt zich op specifieke onderwerpen zoals verbruiksbelastingen in Europese context, douanerecht en milieubelasting

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen