EFR presents: Lodewijk Asscher

EFR presents: Lodewijk Asscher

Na vier jaar in het kabinet neemt Lodewijk Asscher het op tegen Diederik Samson in de verkiezing tot lijsttrekker van de PvdA. Op maandag 28 november 2016 komt de vicepremier op uitnodiging van de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) langs op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij gaat in gesprek met studenten over zijn ideeën voor Nederland.

De bijeenkomst van EFR in de Senaatszaal is bedoeld voor alle studenten, of ze Asschers denkbeelden en idealen nu omarmen of juist omdat ze kritisch zijn over het beleid van de vicepremier. Studenten kunnen vooraf een vraag indienen.

Over Lodewijk Asscher
Geboren in Amsterdam als zoon van een advocaat besloot Asscher om rechten te gaan studeren. Na zijn opleiding rechten werd Asscher lid van de gemeenteraad in Amsterdam van de PvdA. In 2006 werd hij wethouder Financiën, Onderwijs en Jeugdzaken. Als wethouder werd hij vooral bekend vanwege zijn beleid rondom het schoonvegen van de wallen.

In 2012 haalt Diederik Samson hem over om naar Den Haag te komen. Hij wordt minister van Sociale Zaken en vicepremier in het kabinet Rutte II. Na vier jaar in het kabinet neemt hij het nu op tegen Diederik Samson in de verkiezing tot lijsttrekker van de PvdA.

Inschrijven voor het evenement kan via EFR.

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T (010) 408 1216 of E press@eur.nl