Erasmus Charity Run 2020 verzet naar 2021

De inzamelingsactie Erasmus Charity Run, onderdeel van de Rotterdam Marathon, is verplaatst. Dit nieuws volgt nadat vorige week bekend is gemaakt dat de Rotterdam Marathon 2020 is uitgesteld naar april 2021. Deelnemers zijn door de organisatie van de Rotterdam Marathon reeds op de hoogte gebracht.  

Rotterdam Marathon 2020

De organisatie van de marathon heeft laten weten dat de beperkende overheidsrichtlijnen in verband met COVID-19 het onmogelijk hebben gemaakt om een evenement van dit formaat te organiseren. Het uitstellen van de Rotterdam Marathon 2020/ Erasmus Charity Run is natuurlijk een teleurstelling voor de deelnemers en donateurs. Er wordt hard gewerkt aan een virtuele editie, waarvan deelnemers spoedig meer zullen horen via de organisatie van de Rotterdam Marathon.

Startbewijzen

Aangekochte startbewijzen worden automatisch omgezet naar startbewijzen voor de Rotterdam Marathon/ Erasmus Charity Run in 2021. De organisatie van de Erasmus Charity Run 2020 is in overleg met de organisatie van de Rotterdam Marathon over eventuele restitutie van startbewijzen van deelnemers die niet kunnen deelnemen in 2021. Ook werkt de organisatie van de Charity Run momenteel aan een plan voor het beheren en verwerken van de reeds gemaakte donaties. Deelnemers en donateurs worden hier spoedig persoonlijk van op de hoogte gebracht.

Erasmus Charity Run 2021

Gezien de situatie nog onstabiel is, kan er niet met zekerheid worden bericht over de Erasmus Charity Run in 2021. De verwachting is dat de inschrijvingen voor deze inzamelingsactie zullen (her-)openen in september 2020. Wanneer deelnemers vragen hebben kunnen ze deze richten aan charityrun@eur.nl. De organisatie hoopt dat alle deelnemers in goede gezondheid verkeren en dat zij in 2021 weer zullen deelnemen aan de Erasmus Charity Run.