Farshida Zafar wint SURF Onderwijsaward

Farshida Zafar, docent Recht en Innovatie bij Erasmus School of Law, heeft in de categorie docenten de SURF Onderwijsaward gewonnen. Hiermee is zij in deze categorie de grootste gamechanger van onderwijzend Nederland. Het is voor het eerst dat SURF de Onderwijsawards uitreikt.

Farshida Zafar is volgens haar collega’s iemand die meer dan anderen het onderwijs naar een hoger plan tilt door de inzet van ICT binnen het onderwijs. Zij heeft onder andere de deeltijdopleiding Rechtsgeleerdheid populair weten te maken door de inzet van een actief blended learning programma. Daarnaast wist zij de belangrijkste uitgevers aan tafel te krijgen om een streamdienst voor juridische literatuur te realiseren ELC Library en heeft zij de ESL Legal Battle App, een gamified formatieve toets app, gelanceerd. Dit laatste project heeft dit jaar geleid tot de ontwikkeling van een EUR-breed initiatief: de EUR Game en zal op 8 december 2016 worden gelanceerd.

"Deze award is een terechte erkenning van Farshida's innovatieve denkkracht en daadkracht. Voor een rechtenfaculteit in een wereld in beweging, is onderwijskundige innovatie van essentieel belang om aan de top te blijven. Wij prijzen ons gelukkig met toptalenten als Farshida. Geweldig dat ook de buitenwereld dit ziet. We zijn als ESL-gemeenschap bijzonder trots op haar!" - Prof. mr. dr. Ruben Houweling

Op dit moment leidt Farshida Zafar het visietraject over online onderwijs van Erasmus Universiteit. Daarnaast is zij de initiator van het zogeheten Innovation Lab (iLab). Het iLab moet worden gezien als een accelerator van onderwijsvernieuwing op de Erasmus Universiteit.

De SURF Onderwijsawards
De SURF Onderwijsawards zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt, maar worden voortaan jaarlijks uitgereikt aan een docent, ICT- en onderwijsprofessional en bestuurder.

Dit jaar zijn 71 mensen voorgedragen, waarvan sommigen meerdere keren (met een totaal van 93 inzendingen). Daarvan zijn er 41 docent, 18 ICT- en onderwijsprofessional en 12 bestuurder. De jury heeft alle personen een score gegeven op basis van een aantal criteria, waar de drie winnaars uit kwamen. De jury bestaat uit Paul Rullmann (voorzitter van SURF), Rob van Leeuwen (lid Programma Advies Raad en Educational Technologist aan de Vrije Universiteit), Pieter Cornelissen (programmamanager onderwijsinnovatie Hogeschool Utrecht) en Christien Bok (programmamanager Onderwijs op maat, SURFnet).

De andere winnaars zijn Jan Haarhuis (als programmamanager Educate-it verbonden aan Universiteit Utrecht) en Anka Mulder (Vice-President Education & Operations bij het College van Bestuur van de TU Delft).

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen