Gratis hulp bij belastingaangifte door studenten

Gratis hulp bij belastingaangifte door studenten

Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam organiseren op zaterdag 5 maart 2016 de landelijke aangiftedag, voor de tiende keer in het stadhuis van Rotterdam. Op die dag bieden zij minder kapitaalkrachtige inwoners van Rotterdam gratis hulp bij het invullen van hun belastingaangifte. Met het verdwijnen van de blauwe envelop is dat nog relevanter geworden.  

De landelijke aangiftedag is een jaarlijkse evenement. Medewerkers van de Stichting Belastingwinkel Rotterdam (SBR), studenten Fiscale Economie en Fiscaal Recht van de Erasmus Universiteit, helpen minder kapitaalkrachtige inwoners van Rotterdam (inkomen minder dan 35.000 euro) kosteloos bij hun aangifte inkomstenbelasting.

Op 5 maart vullen medewerkers van de stichting ruim 500 aangiftes in. De studenten kijken of er aftrekposten zijn waar mensen recht op hebben, bijvoorbeeld zorgkosten of giften. Daardoor kan het te betalen bedrag wellicht worden verminderd of zelfs worden veranderd in een belastingteruggave.

Blauwe envelop
Nu de papieren belastingaangifte is verdwenen en er alleen nog digitaal aangifte gedaan kan worden, is hulp bij het invullen van de belastingformulieren nog relevanter geworden. Cliënten die door de Belastingwinkel worden geholpen hoeven de aangifte niet meer zelf op te sturen via DigiD. De SBR-medewerkers vullen de aangiftes in en verzenden deze ook, nadat ze zijn gecontroleerd, namens de cliënt digitaal naar de Belastingdienst.

De landelijke aangiftedag op zaterdag 5 maart wordt geopend door wethouder Adriaan Visser (Financiën) en hoogleraar fiscaal recht Sigrid Hemels (Erasmus School of Law).

Jubileum
De landelijke aangiftedag in Rotterdam wordt dit jaar voor de tiende keer in het stadhuis aan de Coolsingel gehouden. De Stichting Belastingwinkel Rotterdam (SBR) organiseert verder op zaterdag 26 maart voor de derde keer de Aangifte Dag Den Haag (ADDH), dit keer in de centrale bibliotheek in Den Haag.

Aanmelden voor de Landelijke Aangiftedag en de Aangifte Dag Den Haag kan via de SBR-sitemail, brief of telefonisch. 

Meer informatie

Rosalynn de Jong, voorzitter LAD-commissie en secretaris SBR, secretaris@belastingwinkelrotterdam.nl of 010-4082784 / 06-29371034