"Het moet niet ‘robot says no’ worden"

Gaan robots steeds meer banen overnemen? En misschien zelfs morele beslissingen nemen? Stefano Puntoni (hoogleraar Marketing aan de Rotterdam School of Management), Jos de Mul (hoogleraar Wijsgerige Antropologie aan de Erasmus School of Philosophy) and Katharina Bauer (universitair docent Praktische Filosofie bij de Erasmus School of Philosophy) delen hun visie en leggen uit waarom we wel moeten veranderen, maar niet hoeven te vrezen.

Stefano Puntoni is Professor Marketing aan de Rotterdam School of Management (RSM). Hij onderzoekt en onderwijst brand management, marketing­ strategie en consumenten­ gedrag, en welke rol Artificial Intelligence (A.I.) hierbij speelt: "De banen van de toekomst gaan er wel anders uitzien. Werknemers van de toekomst hebben andere vaardigheden nodig dan alleen 'iets goed kunnen', of kunnen nadenken. Een andere mindset. Ze moeten leren omgaan met verandering, flexibel zijn, bereid om immer bij te scholen. Hoewel we nu niet precies weten hoe de banen eruit zullen zien over een paar decennia, zullen dingen zoals 'leadership' en 'teamwork' steeds belangrijker worden, net als persoonlijke ontwikkeling."

Dit is een interview uit ea. magazine. Klik hier voor het volledige verhaal.

You might also like

Wat is de rol van filosofie in de maatschappij vandaag de dag?

ea.magazine

In gesprek met double degree-student Nizar El Manouzi en voormalig Denker des Vaderlands en Hoogleraar Publieksfilosofie prof. dr. Marli Huijer.

Will artificial intelligence create a shared supermind?

Blogpost

Will artificial intelligence create our robot overlords? Probably not, says Jos de Mul. But eventually it will allow the creation of a 'supermind' that connects our psyches, he believes.

Jos de Mul: 'Our world has become so complex that we need to collaborate'

Blogpost

'The interesting and innovative part in particular is, to my mind, the collaboration between these faculties. Our world has become so complex that we need to collaborate.'

Rotterdam School of Management, Erasmus University