Je kan 17 maart stemmen op Campus Woudestein

Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Inwoners van Rotterdam kunnen met een stempas op de campus van Erasmus Universiteit Rotterdam hun stem uitbrengen.

Ondanks de getroffen coronamaatregelen en de verlenging van de avondklok, is het dit jaar wederom mogelijk om je stem uit te brengen op de campus. "Wel adviseren wij ten alle tijden in je eigen wijk te stemmen, tenzij die mogelijkheid zich niet voordoet", aldus Mariska Nijkerk, Adviseur Communicatie Gemeente Rotterdam. Woon je in een andere gemeente dan Rotterdam? "In dat geval kun je enkel in je eigen gemeente je stem uitbrengen. Tenzij je een kiezerspas hebt aangevraagd. Vanwege het coronavirus nemen EUR en de gemeente Rotterdam maatregelen om het stemmen zo goed mogelijk te laten verlopen."

Hoe laat en waar kan ik stemmen?

Het stembureau in het Polak building is op 17 maart geopend van 07.30 tot 21.00 uur. Bezoekers van het stembureau kunnen het gebouw via de draaideuren betreden. Op de verkiezingsdag, is de actuele drukte op het stembureau via https://www.stembureausinrotterdam.nl/ live te volgen.

Na afloop van het stemmen, mag je dit jaar eenmalig het welbekende rode stempotlood mee naar huis nemen.

Meer informatie

Verdere informatie over veilig stemmen dit jaar vind je hier.