Maas en EUR werken samen aan duurzame koffie en thee

Wist je dat Maas, die jouw dagelijkse kopje koffie op de campus verzorgt, meewerkt aan een duurzamere wereld? Lees hoe Maas en de Erasmus Universiteit Rotterdam samen impact willen maken.

Zes manieren waarop we koffie drinken verduurzamen

 • Biologisch afbreekbare bekers
  De bekers in de coffee stations van MAAS zijn 100% biologisch afbreekbaar. Ze zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en voorien van een biocoating. Via het FSC-systeem borgen we dat bossen wereldwijd verantwoord worden beheerd. De biocoating zorgt er op een natuurlijke manier voor dat de beker waterdicht is.

 • Circulaire koffiemeubels
  Als koffiemachines van MAAS hebben het A++ energielabel, een standaard stand-by-modus om elektriciteitsverbruik te verminderen en zijn voor 92% recyclebaar. Ook bij de coffee stations denken wij aan circulariteit. Zo is 90% van de coffee stations circulair gebouwd.

 • Made Blue
  Voor elke liter water die uit een koffiemachine van MAAS komt, doneren we een liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden via de actie van Made Blue: 'Een liter voor een liter'. Namens de EUR heeft MAAS 112.594 liter schoon drinkwater permanent beschikbaar gemaakt via Made Blue op plekken waar dat het hardst nodig is.

 • Elektrisch transport
  We gebruiken elektrische auto's voor het bevoorraden van de koffiemachines. Zo verminderen we CO2-uitstoot en dragen we bij aan een schoner milieu.

 • Blendstar Single Origin
  Op de campus drink je koffie van BLENDSTAR Single Origin, die gebrand en verpakt wordt in Ethiopië. Door lokaal te investeren zorgt MAAS ervoor dat de kwaliteit van leven van lokale gemeenschappen sterk verbetert.

 • Coffeebased & Oesterzwam
  MAAS en Coffee Based werken samen aan duurzame oplossingen om koffieafval in te zetten voor nieuwe producten. Zo hebben ze een circulair notitieboek ontwikkeld, met een kaft gemaakt van koffieafval. De koffiedroes die verzameld wordt bij de EUR, dient als voedingsbodem voor oesterzwammen.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen