Marli Huijer roept bij Op1 op tot breed coronadebat deze zomer

Marli Huijer op1

De hoogleraar publieksfilosofie deed in de uitzending een oproep om deze zomer een breed maatschappelijk coronadebat te voeren om zo goed voorbereid te zijn op de heropening van de maatschappij. Volgens haar moeten in dit debat, naast medici, veel meer andere disciplines meegenomen worden, maar bovenal is het van belang de bevolking meer te betrekken.

“Wat betekent het coronabeleid voor de kwaliteit van leven?”, die vraag is volgens Marli Huijer sterk onderbelicht gebleven tijdens de pandemie. De focus lag in haar ogen te sterk op het controleren van het virus vanuit medisch perspectief, waarbij te weinig oog was voor het effect op de maatschappij en de economie. Ze had dan ook graag veel meer disciplines, zoals sociologen en onderwijskundigen, teruggezien in het Outbreak Management Team (OMT).

Voer het debat

Ook vindt Huijer het van belang om deze zomer al actief het debat te voeren en niet pas na crisis de balans op te maken. “Laat we ons deze zomer goed voorbereiden”, stelt ze in de uitzending. “Het is van belang dat alle partijen meedoen, zowel wetenschappers, maatschappelijk organisaties, als medici, maar vooral ook door de bevolking veel meer te betrekken.”

Meer informatie

Bekijk het fragment van Op1 hier terug

Gerelateerde content
De overheid heeft de samenleving veel te weinig betrokken in de aanpak van het corona-virus. Dit kan en moet anders zegt Marli Huijer in het AD.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen