Multidisciplinaire nazorg-carrousel voor COVID-19 patiënten

Ex-corona patiënten
Phil Nijhuis

Ex-COVID-19 patiënten die in het Erasmus MC opgenomen zijn geweest, krijgen nazorg in een ‘post-COVID-19 carrousel’. 

In één ochtend zien ze diverse specialisten, paramedici en onderzoekers, en ondergaan ze de nodige onderzoeken. Zowel patiënten als artsen zijn enthousiast over deze one stop shop-aanpak. Het Zilveren Kruis steunt dit project met een subsidie van 65.000 euro.

Doel van het project is om de nazorg voor deze specifieke groep patiënten zo vorm te geven dat de patiënt centraal staat en dat zorg op maat geleverd wordt. Naast de medisch inhoudelijke kant is er bijzondere aandacht voor de emotionele aspecten, van zowel patiënt als naasten.

Gezondheidsproblemen

Longarts Merel Hellemons: “Er is op dit moment nog geen wetenschappelijke literatuur beschikbaar over de optimale nazorg voor patiënten met COVID-19. Het is wel duidelijk dat er vele gezondheidsproblemen zullen overblijven, op het gebied van het fysieke, cognitieve en/of emotionele functioneren. De nazorg voor deze patiënten zal de medische disciplines overstijgen.”

Vóór het eerste bezoek vult de patiënt online een vragenlijst in met een speciaal voor deze doelgroep aangepaste EHealth-tool. Patiënten krijgen via e-mail een uitnodiging om diverse vragenlijsten op een app of via een website in te vullen, waarna ze gelijk terugkoppeling krijgen hoe het met ze gaat.

Meer informatie

Lees het gehele artikel op de website van Amazing Erasmus MC.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen