Naar een betere behandeling voor kanker

Naar een betere behandeling voor kanker

Binnen de medische wereld is de grootste uitdaging nog altijd de vertaling van de theorie naar de praktijk: wat kan de vergaarde kennis voor de patiënt betekenen? Tijdens het Wetenschapscafé op maandag 29 februari 2016 gaat internist-oncoloog dr. Martijn Lolkema in op deze vertaalslag, die ook binnen de oncologie een cruciale rol speelt om kanker goed te kunnen behandelen. 

Fundamenteel onderzoek is erop gericht te begrijpen waarom een ziekte ontstaat. Dit heeft geresulteerd in enorm veel kennis over de biologische concepten die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling van ziekten. Met de kennis van deze concepten kunnen we in theorie vrijwel elke ziekte behandelen.

Maar binnen de medische wereld is de grootste uitdaging nog altijd de vertaling van deze theorie naar de praktijk: wat kan de vergaarde kennis voor de patiënt betekenen? Dit wordt ook wel translationeel onderzoek genoemd. Ook binnen de oncologie speelt deze vertaalslag een cruciale rol om kanker goed te kunnen behandelen.

Dr. Martijn Lolkema is internist-oncoloog en onderzoeker in het Erasmus MC die zich bezig houdt met verschillende translationele onderzoekslijnen binnen de oncologie. Hij probeert de nieuwe kennis en technologieën op het gebied van oncologie in te zetten om de zorg voor patiënten te verbeteren.

Meer informatie

Martijn Kool, Erasmus MC, wetenschapscafe@erasmusmc.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen