Thuisvoordeel kunstgras misschien toch geen mythe

Volgens prof.dr. Jan van Ours, hoogleraar Toegepaste Economie van Erasmus School of Economics, blijkt er toch een extra thuisvoordeel te zijn op kunstgras en is er niet sprake van een mythe. Dat is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek dat Van Ours samen met de Tilburgse onderzoeker Martin van Tuijl heeft uitgevoerd.

Volgens Jan van Ours is het effect van kunstgras op eredivisiewedstrijden vrij groot maar statistisch gezien niet nauwkeurig te schatten over één seizoen. Vandaar dat hij samen met Martin van Tuijl gebruik heeft gemaakt van informatie over de laatste drie seizoenen eredivisie, waarin in elk seizoen zes clubs op kunstgras speelden en twaalf  clubs op natuurgras. Hoe de onderzoekers tot hun conclusie komen, leest u hier.

Over Jan van Ours
Jan van Ours is hoogleraar Toegepaste Economie (in het bijzonder Arbeid, Gezondheid en Geluk) bij Erasmus School of Economics. Zijn brede belangstelling voor toegepast economisch onderzoek komt tot uitdrukking in publicaties op het terrein van betaald voetbal, schoolprestaties van jonge kinderen, autodiefstal, woninginbraken en drugsbeleid.

Publicatiedatum: 7 september 2017