Nuttige conferentie Dynamics of Inclusive Prosperity

Michelle Muus

De Dynamics of Inclusive Prosperity-conferentie op 29 en 30 november trok deelnemers uit het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, de overheid en de academische wereld. De twee conferentiedagen vormden een uitstekend forum voor het presenteren van academisch werk en het bespreken van de onderzoeksagenda van dit Erasmus Initiative met partners uit de samenleving.

Ongeveer 200 deelnemers, waaronder rector magnificus prof. dr. Rutger Engels en WEF-voorzitter Børge Brende, genoten tijdens de verschillende sessies van een open sfeer. Vertegenwoordigers van WEF, Philips, UN Global Compact en Natixis bogen zich in een panel en vier breakout-sessies over leiderschap op lange termijn en de rol van de financiële sector bij het bevorderen van lange termijnbeheer in het bedrijfsleven. De tweede dag bood een vol programma met academische presentaties onder de parallelle thema's "Regulating Responsibility" en "Responsible Finance".

Het evenement werd georganiseerd door het Erasmus Initiative-team en het World Economic Forum (WEF), ondersteund door Philips en het Erasmus Trustfund. Het onderzoeksinitiatief Dynamics of Inclusive Prosperity bestaat uit wetenschappers van Erasmus School of Law, Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en Erasmus School of Philosophy (ESPhil).  

De paneldiscussie op de eerste dag van de conferentie, gemodereerd door prof. Dr. Jan-Peter Balkenende. Van links naar rechts: Prof. Juliane Reinecke (King's College London, King's Business School), Prof. Thorsten Beck (Cass Business School, Faculteit Financiën), Børge Brende (President World Economic Forum), Frans van Houten (Chief Executive Officer Royal Philips), Lise Kingo (Chief Executive Officer en Executive Director van de UN Global Compact) en Christophe Lanne.

Foto's dag 1 - 29 november 2018

Foto's dag 2 - 30 november 2018

International Conference Dynamics of Inclusive Prosperity

Meer informatie

Meer over het Erasmus Initiative Dynamics of Inclusive Prosperity.