Opening van Erasmuskamer

Opening van Erasmuskamer

Op donderdag 29 oktober wordt de Erasmuskamer in de Erasmus Universiteit Rotterdam officieel in gebruik genomen. Deze naar de naamgever van de universiteit vernoemde ruimte is te vinden in het Erasmus gebouw, vlakbij de examenkamers en het beeld van Desiderius Erasmus.

De restyling van de koffiekamer bij de examenkamers is benut om met wanddecoraties aandacht te geven aan Erasmus. Citaten in het Latijn, Nederlands en Engels sieren de wanden. De draadfiguren zijn een creatie van ontwerpbureau Opéra. Voor de bezoekers ligt een speciale flyer gereed, waarin in tien punten iets over Erasmus en zijn ideeën wordt verteld. De tekst is van prof. dr. Hans Trapman. Rector magnificus prof.dr. Huibert Pols verzorgt de officiële opening van de nieuwe kamer.  

Examenkandidaten gaan na afloop trots op de foto naast het beeld van Desiderius Erasmus. Nu kunnen ze met hun ouders na afloop ook een kopje koffie drinken in de Erasmuskamer. 

De opening van de Erasmuskamer maakt deel uit van een speciale Erasmusweek in Rotterdam, van 25 t/m 31 oktober. Meer informatie over het programma hier

Over Erasmus

De in Rotterdam geboren Erasmus (in 1466 of 1467) was filosoof, theoloog en humanist. Met zijn boeken had hij grote invloed op het culturele en intellectuele klimaat op het breukvlak tussen Middeleeuwen en Renaissance. Hij overleed in 1536 in Bazel. Erasmus was wereldburger. Zijn adagium 'Heel de wereld is je vaderland', is nog steeds het motto van de afgestudeerden. 

Het Erasmus gebouw van de Erasmus Universiteit bevat behalve het beeld ook een grote Erasmus beeltenis boven de ingang van de aula. Recent is een ander beeld dat van Erasmus, dat bij de Universiteitsbibliotheek stond, verplaatst naar een locatie nabij het Erasmus gebouw. 

Meer informatie

Team Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T 010 4081216 of E press@eur.nl

Uw komst graag melden bij Cora Boele: cora.boele@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen